oreo-kake
Alle innlegg is-og ostekaker Sjokoladekaker

Har du lyst til å bake verdens beste ostekake? Da bør du helt klart bake denne.

0 Flares 0 Flares ×

Liker du oreokjeks og kremost er denne kaken fullspekket med kremost, rømme, kremfløte og mørke deilige Oreo sjokoladekjeks. Alle som får den servert kan ikke få nok av denne og ikke minst min faste Fotograf Kim Holthe, kan aldri få nok av denne kaken. Tror kanskje at dette også fort kan bli din favoritt om du forsøker deg på den. Den blir aller best om du lager den dagen før den skal spises. Da får den satt seg skikkelig og det er enklere å skjære fine stykker.

 

(12 stk).

2 pk. Oreokjeks
75 g smør
Fyll:
800 g kremost til baking, naturell
3 dl sukker
2 ss hvetemel
4 store egg
3 store eggeplommer
2 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljeessens
1.pk Oreokjeks
Topping:
3 dl seterrømme
½ dl sukker
Pynt:
Mini oreokjeks
Blåbær
Ha Oreokjeks i en foodprosessor sammen med mykt smør.
Kjør på full hastighet til en jevn masse.
Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form, 24 cm, gjerne med bakepapir i midten og sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Pisk sammen kremost og sukker til blandingen blir lett og kremete.
Bland inn hvetemel. Pisk så inn de hele eggene, ett om gangen, og deretter eggeplommene, kremfløten og vaniljeessens.
Hell halvparten av ostemassen i formen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i 15 minutter. Det skal da ha dannet seg en liten hinne på toppen av kaken.
Ta kaken ut av ovnen og dryss over et lag med grovhakkede Oreokjeks. Hell forsiktig over resten av ostemassen.
Stek kaken videre på midterste rille ved 220 grader i ca.15 minutter.
Skru så varmen ned til 100 grader og flytt kaken ned til nederste rille. Stek kaken videre i 50 minutter slik at den stivner.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl en stund i formen. Skru varmen på ovnen opp igjen til 175 grader.
Rør sammen seterrømme og sukkeret. Fordel dette på toppen av den noe avkjølte kaken. Stek kaken videre på midterste rille ved 175 grader i ca. 7 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle helt i formen i romtemperatur. Sett kaken med formen i kjøleskapet og la den stå til dagen etter.
Kaken skal da ha stivnet og kjennes fast.
Pynt gjerne med mini Oreo og blåbær  på toppen, eller pynt med bare friske bær.

Nydelig rett og slett.

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×