blotkake-popvorn-karamellsas
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokoladeostekake med popcorn og karamellkrem

0 Flares 0 Flares ×

Denne ostekaken skiller seg litt ut ved at den er en sjokoladekake. Mellom lagene har jeg lagt en deilig karamellkrem og på toppen er det popcorn med deilig rennende karamellsaus.  Dette er en kake som hele familien vil elske og ikke minst huske. 

blotkake-popvorn-karamellsas

10 stk

Sjokoladekake:
5 dl mel
6 dl sukker
2 dl kakaopulver
2 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts salt
2 dl kefir
100 g kremost
200 g smør
6 egg

Karamellsaus:
4 dl sukker
¼ dl vann
3 dl kremfløte
150 smør
2 ts salt

Karamellkrem:
100 g smør
100 g kremost
500 g melis
2 dl kremfløte

8 ss karamellsaus

Karamell popcorn
1/2 pose popkorn
4 ss karamellsaus

Begynn med å lage karamellsausen.
Smelt sukker og vann i en kjele på middels varme til sukkeret har fått en gyllen farge.
Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløte og smør.
Sett kjelen tilbake på varmen og la den koke inn til tykk karamellsaus.
Rør inn saltet og la karamellsausen avkjøles helt  i kjøleskap før den benyttes.

Sjokoladeostekake:
Bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle. Rør inn kefir, smør og egg til du har en jevn røre.
Smør inn 3 former på 22 cm. Fordel røren i de 3 formene, eller bruk en stor langpanne med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved  175 grader i ca. 40 minutter.
La kakene/kaken avkjøle helt.
Bruker du langpanne, stans ut rundinger i passe størrelse.

Karamellkrem:
Pisk sammen smør. kremost og melis i en kjøkkenmaskin til du har en jevn krem.
Ha i karamellsausen og pisk til karamellen er helt innarbeidet i kremen. Pisk kremen stiv og vend den inn i kremen.

Karamellpopkorn:
Popp popkorn etter anvisning på pakken. Rør sammen popkornet med litt av karamellsausen.

Anretning:
Legg den første sjokoladekaken på et serveringsfat. Fordel cirka en halv centimeter tykk karamellkrem over toppen.
Legg på neste sjokoladekake og fordel karamellkrem over den.
Legg på siste sjokoladekake på toppen.
Bruk en deigskrape eller en glasurkniv til å fordele resten av karamellkremen på toppen og langs sidene av kaken.
Hell så et tynt lag karamellsaus over kaken og la det renne nedover sidene.
Lag en liten fjelltopp av karamellpopkorn på toppen av kaken og pynt med ekstra popkorn rundt kanten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×