Mariner kyllingklubbene med honning, soyasaus, eddik og frisk ingefær og stek dem på grillen til de er saftige og møre. Legg dem på en seng av deilige grønnsaker. Topp dem med sprøstekte kikerter og server en deilig, kremete avokadodressing ved siden av. Dette vil ikke du eller familien eller venner gå glipp av! Rett og slett nam…
4 porsjoner
8 kyllingklubber
3 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 ss flytende honning
1 ss brunt sukker
2 ts risvineddik, evt. vanlig 7% eddik
1 lime, saften
1 båt hvitløk
1 ts revet frisk ingefær
Salat:
1 bunt asparges
1 ts salt
1 klype sukker
1 pk. ruccola
1 rødløk
10 små tomater
1 rød paprika
1 agurk
2 stilker vårløk
Sprøstekte kikerter:
1 boks hermetiske kikerter
1 ss olivenolje
1 båt hvitløk
1 ss revet sitronskall
½ ts tørket timian
1 ts malt spisskummen
¼ ss paprikapulver
½ ts kajennepepper
¼ ts malt pepper
¼ ts salt
¼ rød chili
Avokadokrem:
2 modne avokadoer
2 båter hvitløk
¼ rød chili
1 dl olivenolje
1 dl vann
2 ss sitronsaft
½ ts flaksalt
Tilbehør:
1 lime
½ potte frisk koriander
Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning, sukker, eddik, limesaft, finhakket hvitløk og finhakket ingefær i en liten skål. Ha kyllingklubbene i en dobbel pose og hell på marinaden. Vend litt rundt på posen, slik at marinaden fordeler seg jevnt. Knyt igjen posen og la klubbene marinere i minst 30 minutter, gjerne lengre. Ha klubbene med marinaden i en ildfast form eller aluminiumsform egnet for grill.
Sett formen på grillen og grill klubbene i 30–40 minutter. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg. Bruk gjerne en pensel for å pensle over marinaden fra formen under grillingen. Dersom marinaden begynner å svi seg i formen, tilsett litt vann.
Ha kikertene i et dørslag, skyll dem godt og la dem renne godt av seg. Tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig. Ha dem over i en bolle. Bland inn olivenolje, finhakket hvitløk, sitronskall, krydder og finhakket chili. Bland godt. Hell ertene ut på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i ovnen på 175 grader og stek i ca. 45 minutter, eller til kikertene er sprø og gyllenbrune. Bruk en stekespade og snu dem litt innimellom.
Del avokadoene i to, ta ut steinene og fjern skallet. Ha kjøttet i en hurtigmikser sammen med knust hvitløk, chili i biter, olivenolje, vann og sitronsaft. Kjør alt til en glatt krem. Smak til med salt. Blir den for tykk, kan du regulere konsistensen med mer olje eller vann.
Forvell aspargesen i kokende vann med litt salt og sukker i noen minutter. Hell av vannet og legg de over i iskaldt vann.
Fordel ruccola og asparges på 4 tallerkener. Rens og del løken i tynne båter. Del tomatene i to. Rens og del paprika, agurk og vårløk i biter. Legg alle grønnsakene over på salaten. Legg til slutt over kyllingklubbene, la de gjerne være lune.
Strø over sprøstekte kikerter. Pynt med lime og koriander eller andre urter på toppen, og server avokadodressingen ved siden av, og gjerne ferskt, godt brød til.
Tips!
Bland gjerne sammen forskjellige salattyper – da får du smak av både de milde og de litt bitre variantene.