Festsjokoladekake med bær
Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Festsjokoladekake med bær

0 Flares 0 Flares ×

Smakfull, saftig og enkel kake som vil få gjestene dine til å juble. Smakfull glasur bestående av sjokolade og kremfløte som du pisker opp. Du må gjerne legge friske bær eller syltetøy mellom lagene sammen med sjokoladen. Det gjør at kaken blir litt friskere og ikke oppleves så mektig.

12 stk.

250 g sukker
4 egg
200 g smør
3 ss pulverkaffe
4 ss kokende vann
1 dl melk
225 g hvetemel
1½ ts bakepulver
2–3 ss kakao
Glasur:
400 g kokesjokolade
7 dl fløte
Pynt:
100 g sjokolade
1 stor vaffelkjeks
150 g blåbær
100 g bjørnebær
50 g rips
100 g bringebær

Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Kok opp vann og løs opp pulverkaffen. Bland kaffe, smør og melk sammen. Hell melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren og vend det forsiktig inn i kakerøren med en slikkepott. Pass på at alle klumper røres ut.

Hell røren over i kakeform, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen, eller benytt to former på 18 eller 20 cm i diameter. Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken helt før den deles i ett eller to lag.

Brekk sjokoladen og ha den i en stor bolle. Kok opp fløte, ta kjelen av platen, hell fløten over sjokoladen og la sjokoladen smelte. Rør sjokoladen helt glatt. Avkjøl sjokoladeblandingen i kjøleskap og la den bli helt kald før den piskes opp til luftig sjokoladekrem. Ikke pisk den for lenge, da kan den lett sprekke.

Legg en kakebunn på et fat, bre på et lag med sjokoladekrem, legg på en ny bunn og bre på et nytt lag med sjokoladekrem. Legg på toppen og bre resten av kremen over og rundt kaken.

Smelt sjokolade i en bolle over vannbad. Bre flytende sjokolade over halve kaken og la noe av sjokoladen renne nedover kanten. Legg på vaffelkjeksen og fyll den med bær. Klem gjerne noen bær ned langs siden på kaken. Ringle litt av den flytende sjokoladen over kremmerhuset og bærene.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×