Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Saftig sjokoladekake med jordbærsyltetøy uten egg

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en saftig kake som egner seg godt for alle dem som ikke tåler egg. Den syrlige kefiren gjør at denne kaken blir utrolig god, saftig og svampaktig. Natron funker best når det er syrlig melk i deigen, brukes bakepulver vil kaken bli lavere og mer kompakt. 

15 stk.

150 g smør
5 ss kakao
1 l kefir
1 lite glass jordbærsyltetøy
7 dl sukker
1 ss natron
9 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
150 g smør
1 ss kakao
500 g melis
1 ss vaniljesukker
½ dl melk
Pynt:
3 ss kakao
1 ss kakestrøssel
10 jordbær
Tilbehør:
3 dl vaniljesaus

Smelt smøret og bland med kakaopulver. Ha kefir og jordbærsyltetøy i en stor bakebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemel. Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Ha mykt smør i en bolle, tilsett kakao, melis og vaniljesukker. Pisk sjokoladekremen luftig. Bre kremen over kaken. Dryss over kakao og kakestrøssel og pynt med jordbær like før servering.

Det smaker himmelsk med vaniljesaus til denne kaken.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×