På tide å krydre ribba, bare 3 dager igjen til jul
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

På tide å krydre svineribba til julaften!

0 Flares 0 Flares ×

I dag er det tid for å krydre svineribba om du skal spise det på julaften. Har du ikke kjøpt ribbe ennå, kan det være lurt å gjøre det i dag, og gni ribba inne med salt og pepper. Svineribbe er for mange julemiddag nummer en, og er fortsatt den julematen som blir spist av flest. 

2 kg tynnribbe eller familieribbe
2 ss salt
2 ts pepper
2 dl vann

Beregn ca. 500 g ribbe per person; da har du også til julefrokosten. Se etter at bena er saget helt over.

I dag er de fleste ribbene som fås kjøpt allerede rutet opp, men hvis ikke, skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.

Gni inn ribba med salt og pepper 1–3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Legg den med svorsiden ned og dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, da vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×