kalkun - kylling
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter

Festkylling med nøttesalsa

0 Flares 0 Flares ×

Server helstekt festkylling som er delikat krydret med julens krydder. Du må gjerne benytte de samme ingrediensene om du tenker å servere kalkun, da må du bare doble oppskriften. Denne helstekte kyllingen fylt med julens krydder kan du trygt servere gjestene. Fantastisk saftig og nydelig på smak!

(4 – 6 porsjoner)

1 kylling (ca. 1500 g)

½ løk
50 g mykt smør
¼ ts malt nellik
¼ ts malt kanel
¼ ts malt ingefær
1 appelsin

Nøttesalsa:
100 g pecannøtter
100 g pistasjenøtter
100 g pinjekjerner
100 g svisker
100 g tørket aprikos
150 g smør
3 ss soyasaus

Bland smør, krydder, persille og appelsinskall. Bruk fingrene og løsne forsiktig på brystskinnet.
Fordel ca. 2/3 av smørblandingen under skinnet, og trekk skinnet godt på plass igjen. Stikk noen hull i lårene og klem inn litt smør i hullene også.
Skjær noen skiver med appelsin og fest dem med nelliker på den hele kyllingen.
Legg kyllingen i en ildfast form og bind sammen beina. Gni hele fuglen godt inn med salt og pepper, og plasser den nederst i ovnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 75 minutter, eller til kraften er klar når du stikker i kjøttet med en skarp kniv. Bruker du steketermometer, så stikk det inn i den tykkeste delen av brystet. Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking. Når termometeret viser 68 grader, ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile mens du lager sausen. Går du for kalkun, beregn ca. en halv time pr. kilo kjøtt.

Surr løk i smør til den er myk og blank uten at den tar farge. Hell på vin og kok til det er igjen en knapp spiseskje væske. Hell sjyen i kjelen og kok inn til det halve. Tilsett smør i små porsjoner under kraftig pisking (bruk gjerne stavmikser). Smak til med salt og pepper.Finhakk nøtter og frukter. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca.10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.

Legg kyllingen på et serveringsfat
Server, nøtte-salsa og gjerne en god portvinsaus og pannestekte poteter ved siden av om du ønsker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×