Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Tebriks

0 Flares 0 Flares ×

Tebriks, eller frokostbrød som de også kalles, er det skikkelig lenge siden jeg har bakt og jeg forbinder dem helt klart med mamma. Det var ikke så ofte vi fikk loff eller fine rundstykker hjemme hos oss, det var som oftes grovbrød med brunost som ble servert etter endt skoledag. Men av og til overrasket hun oss med nystekte tebriks da vi kom hjem fra skolen. Det husker jeg som skikkelig luksus. Vet du ikke hva tebriks er er det smakfulle rundstykker med smør som du høvler skiver med smør og bretter inn i deigen. De skjæres i rektangler og når de er ferdig hevet pensles de med egg og så toppes de med valmuefrø. Server disse deilige tebriksene med godt pålegg til helgefrokosten eller i nistepakken, eller som tilbehør til en god suppe.

10–14 stk.

1 l hvetemel
1 ss sukker
2 dl melk
1 dl vann
1 egg
1 pk. fersk gjær evt tørrgjær

50 g smør
Pensling:
1 egg
valmuefrø

Bland mel og sukker.
Rør gjæren ut i lunken væske.
Bland alt til en jevn deig. Ikke arbeid deigen for mye, for da kan den lett bli seig. Derfor er du ikke avhenig av kjøkkenmaskin for å lage disse.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevle den ut til en avlang leiv, ca. 20 x 80 cm.
Høvle smøret med en ostehøvel og legg det langsetter på 2/3 av deigen.
Brett den i tre med den usmurte delen først inn.
Snu skjøten ned mot bordet, og del lengden i ca. 4 cm brede stykker.
Etterhev dem ca. 20 minutter.
Pensle dem med sammenpisket egg og strø på valmuefrø. Stekes i ovnen på nederste rille ved 250 grader i 10–12 minutter. De skal ære pent gylne.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×