oppnedkake
Alle innlegg Formkaker Oppskrifter

Oppnedkake med appelsin

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken fant jeg i en av mine aller eldste kokebøker. Den virket så spennende og annerledes. Husk på at du må hvelve kaken med en gang den tas ut av ovnen, for ellers så stivner sukkeret i bunnen og det blir vanskelig å få løsnet den fra kanten.

12 stk.

4 egg
250 g melis
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
150 g smeltet smør
110 g skåldede mandler
Appelsintopping:
220 g melis
1⁄2 dl vann
1 vaniljestang, delt på langs
2 appelsiner
Kok opp melis, vann og vaniljestang i en stekepanne som kan brukes som kakeform (rette kanter, ca. 2 1/2 l, 22 cm). La det koke til det er tyktflytende. La vaniljestangen ligge og tilsett appelsinskall og appelsinskiver. Fortsett å koke i ca. 10–15 minutter.
Fordel appelsinskivene i et pent, jevnt lag i bunnen av pannen. Sett til side.
Visp egg, melis og vaniljesukker til tykk, luftig eggedosis og vend inn hvetemel, malte mandler og smeltet smør. Hell røren over appelsinene og stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Løsne kaken langs kantene med en kniv før du hvelver den over på et fat.

Tips!
Hvelv kaken mens den fortsatt er helt varm, ellers vil sukkeret stivne og den vil bli vanskelig å få ut av formen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×