muga-reserve-vin
Alle innlegg Røde viner

Nytt i glasset – En moden spanjol med god smak.

0 Flares 0 Flares ×

Bodegas Muga ble grunnlagt av Isaac Muga i 1932. Han startet med en liten bakgårdsbutikk i byen Haro. Her var det vinproduksjon på bakrommet og salg over disk i lokalet ut mot gaten. Flaske for flaske bygde Isaac opp den lille butikken til det som i dag er et av Riojas mest anerkjente vinhus. Fortsatt holder de til et steinkast unna de originale lokalene i Haro, men i dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som videreforedler arven fra bestefar.

muga-reserva-vin

Vinhuset er tradisjonelt, men er på ingen måte fremmed for å ta i bruk ny teknologi. De sverger til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite, de jobber økologisk i vinmarken og druerester fra produksjonen lages til kompost som i sin tur brukes som næring til vinplantene. Vinstilen er i krysningen mellom det moderne og det tradisjonelle: Muga Reserva er en fruktdreven og energisk Reserva med tydelige undertoner av fatkrydder.

Dette er en klassisk vin til lam og vilt. Her er det rik og fyldig fruktsmak med innslag av kirsebær, moreller og solbær, og i tillegg smak og nyanser av krydder. Muga Reserva kan drikkes nå, men tåler fint å lagres i 5 til 7 år eller lengre for den som liker en moden vinstil. Server den i romslige glass for å få frem mest mulig smak. Den koster kr 213 og finnes i de aller fleste vinmonopol.

Har du lyst på noe smakfullt og godt i helgen, kjøp lammeskank og nyt den med denne gode vinen til. Den faller helt klart i smak!

 

Klikk deg inn på bildet og gå rett til oppskriften. Brassert lammeskank med potet og gulrotpure

fest-fine-lamme-skanker
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 

 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×