Den som venter på noe godt, venter ikke forjeves. De siste ukene har vært litt mer enn fulle, så jeg har dessverre ikke fått tid til å lage ukesmenyer med handleliste. Men nå er jeg tilbake og her kommer ukens meny med handleliste for deg som ønsker det. Håper at oppskriftene frister deg til å prøve. En riktig god uke til alle der ute.
Mandag: Rotfruktsuppe med asiatisk smak
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste: 1 rød chili 1 hvitløk 1 bit fersk ingefær 1 bit (300 g) sellerirot 1 pk. gulrøtter 1 boks (400 ml) kokosmelk 1 pk grønnsakbuljong – (hvis du ikke har i skapet) 1 boks hvite bønner 1 pk babyspinat 1 lime
Tirsdag: Laks med potetmos og grønnsalat
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste: 4 laksefileter 800 g potet 1/2 l melk 1/4 kg smør 1 pk ruccola 1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme
Onsdag: Kyllinglår med sitron og honning
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste: 4 kyllinglår store 3 sitroner 1 timian 1 liten flaske honning flytende 1 lite glass dijonsennep 1 boks fløte
1/4 kg smør 1 pk ris 1 salat 1 rød paprika 1 purre
Torsdag: Lettsaltet torsk med bacon og ertepure
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste: 800 g lettsaltet torsk
500 g frosne erter 2 dl melk eller vikingmelk 1/4 kg smør 1 pk bacon 8 poteter 1 lime
Fredag: Potetlasagne
(Mastyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)
Handleliste: 10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 hvitløk
1 Provencekrydder
2 kg hvetemel evt 1 pose glutenfritt mel
1/4 kg smør
1 liter melk
Lørdag: Hjemmelaget pasta med biff og gorgonzolasaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste: 600 g ytrefilet av storfe
1/4 kg smør
1 hvitløk 500 gram hvetemel, gjerne fint pastamel eller durumhvete 8 egg Evt en pakke med tagliatelle 200 g sjampinjong 3 dl fløte 1 pk gorgonzola ost 1 glass soyasaus 1 pk aspargestopper 12 cherrytomater 1 frisk timian
Søndag: Fårikål
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe
Handleliste: 1½ kg fårikålkjøtt 1½ kg hodekål 1 pk hel pepper