Alle innlegg Malin og beis

Gode tips til deg som har lyst til å ta vare på malekostene

0 Flares 0 Flares ×

Hvem har vel ikke opplevd å måtte kaste malerkoster som bare har vært i bruk en eneste gang, fordi børstene har blitt tørre og stive og er fullstendig ubrukbare.Da kan det være greit å vite at du kan ta en tur til Europris. Hos Europris finner du gode og forholdsvis rimelige malerkoster tilgjengelig.
Men du må jo ikke kjøpe nye hver gang, så er du litt flink og benytter deg av disse rådene fra oss, vil du kunne bruke malerkostene flere ganger.

_IML7551

  • Er du ferdig med å male på kvelden, eller om får malt en time eller to, , bør du merke deg disse tripsene. Legg malerkostene i en brødpose, og knyt den godt sammen slik at den blir lufttørr. Legg den så i kjøleskapet eller fryseren. Da er det bare å ta kosten ut av posen og begynne å male.

_IML7564

  • Men ønsker du ikke å ha malerkostene i fryser eller kjøleskap, kan du benytte en våtserviett og trykke den godt rundt busten. Legg så kosten med våtserviett i en brødpose. Surr endene på posen godt rundt skaftet og trykk den inn mot håndtaket, da blir den lufttett

 

  • Har du ikke vært så flink med rengjøringen av malerkostene, kan du gjøre følgende. Fyll en liten skål med halvt om halvt eddik og varmt vann. Legg så børstene i løsningen i ca. ½ time. Skyll de godt under varmt rennende vann.

 

  • Men hjelper ikke det og du har børster som er veldig skitne, kan du koke dem i en kjele med eddik og vann noen minutter. Fjern kjelen og la kostene stå i vannet til det er romtemperert. Skyll i godt i vann. Nå burde alle malingsrester være fjernet.

 

  • Men passer du på å rengjøre kostene etter at de har vært i bruk, holder det å rengjøre dem i lunkent vann, da det meste av maling er vanntynnbar.

 

  • Før du heller maling i malingsbrettet dekker du det med folie. Når du er ferdig med å male, tar du bare av folien og kaster den. Da har du igjen ett helt rent malingsbrett, klar til å brukes igjen.

_IML7574

  • Opplever du at malingen tørker litt for raskt og du ikke får dratt den fort nok ut? Sa kan du ha vann på en sprayflaske og spraye på et tynt lag med vann. Da så kosten over og resultatet blir fint og glatt.

_IML7537

Sortimentet fra Harris omfatter alt fra innendørs- til utendørsbørster. Alle malerkostene er laget med en spesiell utvalgt blanding av syntetiske filamenter. Dette gjør at de har en svært god oppsuging og avlevering av maling- som igjen resulterer i raskere maling av større områder, ca 25 % raskere.
Håndtaket er også designet slik at det tåler press og «skru-bevegelser» slik at også områder som er vanskelig å komme til på kan males med letthet. Elite Block Brush har også en integrert krok som gjør at børsten kan henges på malingsspannet, da unngår man søl og drypping når børsten ikke er i bruk.

Kostene fra Harris får du hos Europris og koster fra kr 59.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×