smult-ringer
Alle innlegg Julekaker

Smultringer

0 Flares 0 Flares ×

Oppskrifter på smultringer finnes det mange av, men dette er antagelig den beste som finnes, i hvert fall får ikke min familie nok av disse. Dette var oppskriften som min mor brukte og som jeg nå har overtatt. Det beste med denne oppskriften er at den er super saftig og holder seg fersk lenge. Legger du den i fryseren og tar den opp, kan du varme den lett i en kjele eller noen sekunder i mikroen. Pass på at den ikke varmes for lenge for da blir den seig. En kopp er en god gammeldags kaffekopp som ble brukt som mål,

(Ca.40 stk)

2 ½ kopp kefir
2 ¼ kopp sukker
75 g smør
1 egg
½ ts hjortetakksalt
1 ts natron
ca. 600 g hvetemel, til passe deig
1 kg smult eller matfett
Bland sammen kefir, sukker og avkjølt smeltet smør.
Bland inn egg, hjortetakksalt og natron.
Tilsett hvetemel til passe deig, deigen skal være litt klissete når den settes inn i kjøleskap for å hvile, helst natten over.
Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.
Kok kakene i smult eller matfett til de er passe brune og stekt igjennom. Pass på at du har ett lokk lett tilgjengelig når du lager kaker med smult i tilfellet det blir for varmt og tar fyr. Da må du kvele flammen med lokk eller ett teppe og lignende. aldri benytte vann til å slukke det med.
Smultringer kan gjerne fryses og tas opp rett før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×