kveite parmaskinke rodvinsaus
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Kveite med parmaskinke og rødvinssaus

0 Flares 0 Flares ×

Har du noe å feire i helgen? Da kan jeg anbefale denne deilige kveiteretten. Kveite er virkelig den flotteste festfisken du kan tenke deg. Hvit og fin i kjøttet og nydelig på smak. Pass bare på at du ikke steker den for mye, for da blir den tørr. Rull den inn i spekeskinke, lag en god rødvinssaus og server stekte poteter til. Helgens beste måltid uten tvil.

(4 porsjoner)

600 g kveitefilet, uten skinn og bein
4 skiver spekeskinke
timian
solsikkeolje
smør
Pinjekjerner
Rødvinsaus:
2 sjalottløk
½ ss olje
5 dl rødvin
5 dl oksekraft
100 g usaltet meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
Stekte poteter
8 poteter
3 ss smør
salt og pepper
Skjær kveiten i serveringsstykker.
Legg på litt timian og rull en spekeskinkeskive rundt fisken.
Varm opp en panne og tilsett olje.
Legg i kveitestykkene og stek det på den ene siden til 2/3 av fiskestykket er stekt. Tilsett litt smør, la det bli varmt i pannen og øs det så over den rå fisken slik at den blir gjennomvarm.
Skrell potetene og kok dem nesten møre i litt vann.
Skjær potetene i skiver og legg dem i en ildfastform.
Legg på et tynt lag med smør på toppen og strø over salt og pepper.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.10 minutter
Skrell sjalottløk, og finhakk den. Fres den i litt olje i en gryte, tilsett rødvin, og kok inn til 1/4 væske, væsken skal ha en «marmelade» konsistens. Dette tar minimum 30 minutter. Tilsett så oksekraft og kok inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil sausen, og rør inn kaldt smør. Sausen må ikke koke etter smøret er tilsatt, da skiller den seg.møreSmak til med salt og pepper.
Smak til med salt og pepper.
Kok asparges i lettsaltet vann til de knapt er

Legg først på saus på tallerkenen og på poteter og legg fiskestykket. Legg på asparges og server med litt  timian på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×