Alle innlegg

Historien om en ekte pannekaketine

0 Flares 0 Flares ×

Nå har jeg vel gang for alle bevist for meg selv og i grunnen for dere andre også, at det å tegne kan jeg bare ikke. Helt siden jeg fikk tilbudet om å være med i denne konkurransen har jeg tenkt, skissert og prøv meg fram på papiret. Jeg kom raskt til at jeg hadde lyst til å lage en kaketine, altså en pannekaketine som var full av pannekaker og som en kunne spise opp. I tillegg tenkte jeg at det var en artig ide ettersom Tine og Matsans var avsender for denne konkurransen.

Hvorfor dette maset med å lage pannekaker tenker du? Jo det skyldes at jeg har blitt utfordret av Tine og Matsans om å lage den artigste pannekaken. Altså lage et kunstverkt av en pannekake, noe jeg syntes hørtes fryktelig artig ut da jeg fikk muligheten. De jeg konkurrer med er noen utvalgte bloggere og journalister som skal forsøke å etterligne de flotte pannekakekunstene som Nathan Shields lager.

Jeg har både kaketine og rømmegrøttine i store størrelser, så jeg tok dem fram for å se hvordan de kunne etterlignes. Valget ble egentlig tatt da jeg så at rømmegrøttinen stod på bein, og det å lage bein på pannekakestablene fant jeg fort ut at det ikke var så enkelt å etterligne.

Så var det bare å sett i gang,  brette opp ermene, lage røre og helle det over på en utdelt spruteflaske.

Pannekakeoppskrift:

5 dl hvetemel
½ ts salt
2 ½ dl melk
2 ½ dl kefir
4 egg
1 ts bakepulver
60 g smør
smør til steking
Ha hvetemel, salt, melk,kefir, egg, bakepulver og smeltet smør i en bolle og rør den glatt.
La røren hvile i minst 20 minutter til den får svellet seg. ferdig.

Så var det bare å helle røren over i spruteflasken og så sette stekepannen på ganske varm plate.Men hvor varm den skulle være var en utfordring å finne ut av. Så ble den for varm, og så ble den for kald. Så helt enkelt var det ikke å finne riktig temperatur.
Jeg startet med å bruke en utstikker, men det endte opp med at jeg brente fingertuppene mine hver gang jeg skulle forsøke å fjerne pannekaken fra ringen, for selv om jeg brukte smør til å pensle, satt røra igjen på ringen. I tillegg ble det ganske så varmt å holde armen over platen, så hånden ble god, varm og veldig rød.

Men heldigvis har jeg et ganske godt øyemål og satset på å bruke det og lagde temmelig like store pannekaker. Ble noen for store klippet jeg bare dem til, slik at de fikk lik størrelse alle sammen. For det måtte dem jo ha.

Jeg hadde en ide om å lage et sitat om lykke, på hver av pannekakene. Men da jeg begynte å skrive, startet jeg først med å skrive den vanlige veien, men fant fort ut at jeg måtte speilvende hvert ord, for at når jeg snudde pannekaken skulle skriften være leselig.  Det gikk for så vidt greit, men bokstavene ble for store og så ble det ikke plass til hvert sitat jeg hadde planlagt. Da var det bare å kaste den  ideen i søppelkassen.

Som du ser ble det også en haug av pannekakerester, bokstaver og annet som vokste seg opp ettersom jeg prøvde meg fram. og det ble en rekke rot både på benken og på koketoppen. Jeg startet med noen gamle og utslitte stekepanner, men endte opp å kjøpe meg en ny og super fin stekepanne som egnet seg stort til pannekakene.

pannekaker 1

Etter at jeg hadde nok runde former til å lage formen på tinen, var det dags å lage stolpene og bordene. Tanken var å etterligne rosemalingen, men det ble for vanskelig, så det endte opp med noen kryss på de fine magebeltene som jeg satte fast med knappenåler på hver side.

Så gjenstod det bare å lage hanken og det gikk for så vidt greit.
Jeg lagde et snitt i de øverste pannekakene og festet hanken på hver sin side. Og vips så ble det en pannekaketine som du ser her.

Men jeg har vel kommet fram til at etter at jeg har laget ca. 4 l pannekake, brent en hånd og  svidd av 4 fingertupper og investert i en  stekepanne, at det blir nok en liten stund til jeg lager pannekaker igjen, i hvert fall kunstpannekaker…

Pannekaer 2

Men nå står tina, søt og fin på benken, Balder hunden vår, har ligget trofast ved siden av de deilige duftene, og blir nok antagelig liggende til han får smake.
Nå får jeg se hvor lenge den får stå på benken, i hvert fall blir det en dag til og minne meg på mine dårlige kunstneriske evner når det gjelder det å tegne. I grunnen ganske rart at jeg ikke har arvet noen tegneegenskaper av min bestefar, for han var både fotointeressert og en fantastisk tegner. Men en kan heldigvis ikke være god i alt har jeg funnet fram til.
Nå er det bare å vente på dommen, jeg har ikke de helt store forhåpningene, for her er det sterkt konkurranse. Men jeg må jo innrømme at det har vært artig å få lov til å delta i Tine og Matsans #minpannekake bloggchallenge sammen med disse fem flinke her:

De fem andre som er med i utfordringen er:
Peter Nagy, journalist i Vi Menn
Analiza Gonzales Jenssen – Lizas matverden
Anne Cathrine Gulbrandsen – Enestående mat
Tjodunn Dyrnes – Smaken av Oslo
Helle Valebrokk – Helles Kitchen

Har du lyst til å prøve deg som pannekakekunstner kan du først la deg inspirere av Nathan Shields, som lager proff pannekakekunst.  Trykk på linkene under og se hvordan du selv kan lage fin pannekakekunst.

https://www.dropbox.com/s/i4zh21xvinvcsct/Holly%20Willoughby%20pancake2.mp4?dl=0

https://www.dropbox.com/sh/7ilye54vr3smtgn/AACaV1euOLA8qxeY5TqfugTca?dl=0&preview=02+logo.mp4

Har du lyst og lager noen pannekaker selv, ta et bilde og merk dem med #minpannekake og post dem på Instagram.

 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×