Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

Hjemmelaget iskrem og sorbet med Wilfa Vanilje Iskremmaskin

0 Flares 0 Flares ×

(Sponset)

Ingen dessert kan måle seg med iskrem og i hvert fall ikke hjemmelaget. Hjemme hos oss elsker vi bare is, og iskrem hører sommeren til, selv om sommeren i år har latt vente på seg. Men det betyr jo ikke at en ikke kan unne seg litt deilig iskrem.
Fløteiskrem smaker nydelig, men kan bli litt mektig. Så derfor lager jeg også innimellom både sorbet og yoghurtis. Og etter at vi fikk iskremmaskin i hus, har det helt klart blitt mye enklere å lage litt deilig iskrem, både til hverdag og fest.

 

 

Is-krem-ingredienser

Det er enkelt å lage iskrem. Du trenger bare, fløte, eggeplommer, vaniljesukker og sukker. Iskremmaskiner finnes i mange størrelser.  Denne maskinen fra Wilfa gjør jobben enkelt for både store og små og lager deilig iskrem på ca. 1 time! Jeg har blitt veldig glad i min maskin, som både jeg og de andre i huset tar fram titt og ofte. Og særlig den yngste i huset synes det lettvint å lage seg iskrem både sorbet og vanlig fløteis. Han tilsetter både sjokolade og friske bær når han har lyst til det. Og i tillegg så er det enkelt å lage en deilig milkshake. Nå har jeg samlet en rekke gode isoppskrifter til deg om du har lyst til å prøve deg på en hjemmelaget iskrem.

Grunnoppskrift på is

4 porsjoner
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl fløte
1 vaniljestang eller
1 ts vaniljesukkerSkill eggeplommer og eggehviter og ha eggeplommene i bollen sammen med sukker, fløte og frøene fra vaniljestangen. Har du ikke vaniljestang bruk vaniljesukker. Bland alt godt sammen.
Hell alt over i beholderen på ismaskinen å la den gå i ca.60 minutter til det har blitt iskrem. Ønsker du den enda stivere is, sett den i fryseren ca. ½ time før den formes til kuler og serveres i kremmerhus eller på tallerkenen.

SMAK
SMAK

Jordbær milkshake

Mettende og avkjølende på samme tid, en vinner for både store og små!

(4 porsjoner)
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl fløte
1 vaniljestang eller
1 ts vaniljesukker
1/4 l lettmelk
1 banan
1/2 kurv jordbær
Skill eggeplommer og eggehviter og ha eggeplommene i bollen sammen med sukker, fløte og frøene fra vaniljestangen, har du ikke vaniljestang kan en bruke vaniljesukker.
La maskinen gå i ca.1 time til det har blitt iskrem. Ønsker du en enda stivere is kan den settes i fryseren, ca. ½ time før den skal brukes.
Tilsett is, melk, bananbiter og jordbær i en blender og kjør til alt er knust og godt blandet. Milkshaken skal ha godt med skum på toppen.

Blandingen helles over i gode store glass og serveres med sugerør og gjerne en biter med jordbær på toppen.

Yoghurt-is-skogsbar

Skogsbær yoghurtis

En frisk og smakfull is med litt færre kalorier! Her kan du virkelig kose deg og spise is med god samvittighet.

(4 porsjoner)

2 eggeplommer
60 g sukker
1/2 l yoghurt skogsbær
200 g frosne skogsbær
Hell blandingen i ismaskinen. Kjør isen til den har fått konsistens som tykk is i ca 1 time. Ønsker du den enda stivere is, settes den i fryseren noen minutter før du lager  i fine runde kuler.

youghurt-is-skogsbar

 

Hjemmelagde kremmerhus:
Hjemmelagde kremmerhus er slett ikke vanskelig å lage. Har du ikke kremmerhusjern så kan du benytte krumkakejern i stedet for. Bare lag dem litt tykkere enn når du baker krumkaker. Ønsker du ikke å lage selv, finnes det kremmerhus å få kjøpt i butikken.

Ca. 20 stk.
150 g smør
250 g melis
2 dl skummet melk
½ ts vaniljesukker
Ca. 250 g mel
Rør smør og melis hvitt og luftig.
Tilsett melk og mel i små porsjoner og rør godt mellom hver gang.
Rør alt sammen til en glatt røre, den skal være litt tykk.
Fordel litt røre på jernet med en spiseskje og stek dem gylne og sprø.
Rull dem sammen som krumkaker.

Tips
Har du lyst på sjokolade rundt kanten, smelt sjokolade over vanndamp og dypp kanten på kjeksen ned i sjokoladen. Pynt med strøssel og eller nøtter når sjokoladen nesten har stivnet.

Tips
Bruk skummet melk og ikke la deg friste til å tilsette fløte i røra. Erfaringen er at de ikke stekt jevnt og får heller ikke den fine gylne fargen.

Ny iskremmaskin 2

Iskremmaskin gjør jobben enklere!

Nå er det ingen sak å lage iskremen selv. Tilsett dine favoritt ingredienser og maskinen gjør resten. Du får 1,5 l hjemmelaget iskrem på timen uten behov for innfrysing.
Maskinen har en helautomatisk kompressor som fryser ingrediensene underveis, mens den rører isen. Under prosessen kan du enkelt fylle dispenseren med kjeks, sjokolade eller nøtter etter egen smak. Maskinen er i børstet stål og har en LCD skjerm med digital timer. Iskremmaskinen er enkel å rengjøre. Løse deler kan vaskes i oppvaskmaskin og innsiden tørkes med en varm klut. Iskrem maskin Wilfa ICM-C15 Wilfa Vanilje finnes i elektrobutikker og koster kr 2999.

 

(Dette innlegget er et sponset innlegg og skrevet i samarbeid med Wilfa)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×