rose-vin
Alle innlegg Ett glass Rosèvin

Asparges og rosevin blir aldri feil

0 Flares 0 Flares ×

Hva er vel bedre en fersk asparges, litt spekeskinke og litt parmesanost?
Jeg gleder meg alltid til å smake årets asparges, for meg er det starten på alt det gode vi har i vente.
Men nå i starten på mai må vi nok ta til takke med den importerte asparges, men den smaker godt den også. Og lager du den på måten jeg har foreslått her sammen med den klassiske spekeskinken, blir dette et deilig og friskt lite måltid. Og enda bedre blir det kanskje om du kombinerer du det med et glass eller to rosevin Yellowglen Pink.  Rett og slett en fin opplevelse å starte langhelgen på.

Her er en liten huskeliste på hva du trenger å handle inn i dag.
Fra butikken:
Asparges
Spekeskinke
parmesan
Fra kjøkkenskapet:
Olivenolje
Salt
Pepper
Snurr spekeskinke rundt aspargesene, legg de på et bakepapir og ta på olje, salt og pepper.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 15-20 minutter til aspargesen er myk og spekeskinken blir sprø. Serverer du  litt parmesan ved siden av, så blir det kanksje enda bedre.. enkelt og godt rett og slett.

Server en Lindeman’s Rosé 2014, fra Australia, South Eastern,  29306,Basisutvalg og koster kr 350 for 3 liter.

 

46,1 % Shiraz, 31,5 % Sangiovese, 22,3 % Grenache.
Denne vinen er lys rosa på farge og med en aroma av kirsebær og jordbær. Den har en smak av moden jordbær og kirsebær. Tørr mot halvtørr, men først og fremst frisk i smaken. Passer som drikkevin, gjerne med et bringebær i glasset, men den passer perfekt til asparges, kylling, salater og lettere tapasretter. Den egner seg også til desserter med bær.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×