Alle innlegg Kjeks og muffins Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokoladefondant – rennende og nydelig.

0 Flares 0 Flares ×

Dette er sjokoladekake som egner seg aller best til dessert. Nydelig overraskelse når du åpner kaken og det renner flytende varm sjokolade ut på tallerkenen. Bare pass på at du ikke steker den for lenge. Et tips kan være at du fryser den før du steker den, da må du legge til ett par minutter. Men stek gjerne en prøvekake, så ser du hvor lenge du må steke dem. Husk å ta tiden, det er stor forskjell på for stekt kake og perfekt stekt kake.

ca. 10 STK


6 egg
175 g sukker
180 g smør
200 g mørk sjokolade, gjerne 70 % eller 55 % om du ønsker den litt lysere.
100 g hvetemel
Smør små runde aluminiumsformer, muffinsformer eller små suffleformer med smør og  det kan være lurt å ”mele” dem. Da tar du litt mel i formen og snurr formen rundt, slik at melet er godt fordelt i formene.
Visp sammen egg og sukker til en luftig eggedosis.
Smelt smør over vannbad, tilsett finhakket sjokolade og la sjokoladen smelte i smøret før du rører om.
Tilsett smør og sjokoladeblandingen i eggedosisen under omrøring. Vend inn hvetemel.
Fyll de smurte formene ¾ fulle og sett i fryseboks i minst 2 timer eller natten over. Er de gjennomfrosne så stek dem ca. 2 minutter lenger enn oppsatt tid.
Stekes i ovnen, helst varmluft på midterste rille ved 200 grader i ca.7 minutter, pass på tiden for kakene skal være flytende inni!
Ta kakene ut av formen, sett på desserttallerkener, lag et lite snitt i hver kake slik at den flytende sjokoladen renner ut. Pynt gjerne med frisk frukt eller bær på toppen og server gjerne en bærsaus ved siden av.

Tips!
Lag gjerne så mange at du kan steke en prøvekake, slik at du akkurat vet hvor lenge du skal steke dem for at de skal bli perfekte.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×