sconrokke-med-brunost
Alle innlegg Gjærbakst Kjeks og muffins Oppskrifter

Kristins beste skonrokker

0 Flares 0 Flares ×

Jeg er kjempe glad i både knekkebrød og skonrokker og baker det titt og ofte.  Jeg baker stort sett dobbelporsjon når jeg først er i gang, for de har lang holdbarhet når du oppbevarer dem i tette bokser. Disse smaker kjempegodt til både frokost, lunsj og kveldsmat med både skinke, hvitost eller brunost som jeg liker aller best. Prøv dem du også, og du kommer til å elske dem.

Ca. 20 stk
15 – 20 gram gjær
2 dl melk
3 1/2 dl vann
ca 1/2 liter hvetemel
ca 1/2 liter sammalt hvete (grovt)
1 ts salt
2 ss flytende margarin
Varm melk og vann til 37 grader og rør ut gjæren i en bakebolle. Tilsett de andre ingrediensene og rør sammen til en ganske løs deig. Skonrokkene skal «flyte» utover når du legger dem med en skje på stekebrettet.
Deigen heves i maks en time.
Ta en skje deig og legg den på bakepapir, etterheves i en halvtime og stekes i 10 – 12 minutter på midterste rille ved 230 grader.
De flate skonrokene deles når de er avkjølt og legges tilbake på stekebrettet i ovnen for tørking over natten på 100 grader, gjerne flere brett i ovnen samtidig.
Sett ovnsdøren på gløtt slik at fuktigheten slipper ut av ovnen, bruk for eksempel en tresleiv for å holde ovnsdøren på gløtt)

Bør oppbevares i en kurv eller en boks uten lokk i romtemperatur.

Holder seg i en evighet og smaker kjempegodt med ost på. Men pass på tennene, for de er harde!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×