dusj-hode
Rengjøring Vaskemetoder

Er du klar over at du bør vaske dusjhodet og slangen 4 ganger i året?

0 Flares 0 Flares ×

De aller fleste vasker dusjen regelmessig og grundig,  men de aller fleste glemmer å rengjøre dusjhodet og slangen. Hvorfor er det så viktig tenker du kanskje. Men det skyldes at noen bakterier, som for eksempel Legionellabakterien liker seg godt i stillestående vann. Så derfor bør du rengjøre dusjhodet og slangen en gang i blant og gjerne 4 ganger i året. 


M
en hva skal du se etter?
Jo en regel kan være at når våte flater, som når innsiden på dusjhodet kjennes slimete, tyder det på at bakterier og andre mikroorganismer har dannet en hinne på overflaten. Dette slimet gir gode vekstforhold til legionellabakteriene.  Så oppdager du dette er det i hvert fall på tide å vaske litt ekstra.
Det beste og enkleste er varmt rennende vann. Men du må være sikker på at temperaturen på vannet kommer over 70 grader, for da dør bakteriene raskt.


Men for å være helt sikker på at du fjerner både bakterier og kalkbelegg, så skru av slangen og dusjhode og legg det i en bøtte med ti liter varmt vann hvor du tilfører et par korker med husholdningsklor (klorin) i bøtta.
La det ligge i minst 30 minutter før du henger det på plass og skyller med ekstra godt rennende vann.
Du kan også bruke like deler eddik og varmt vann med samme framgangsmåte.
Vanskeligere enn dette er det ikke.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×