nyttår-oppvask
Alle innlegg Rengjøring Vaskemetoder

Skitten oppvaskmaskin?

0 Flares 0 Flares ×

Er du misfornøyd med oppvaskmaskinen din? Da kan det hende du må ta noen grep.
Følger du tipsene her vil du helt klart få gullende ren oppvask neste gang du vasker.

Det er ikke mange av oss som tar oss tid til å vaske oppvasken for hånd lenger. Vi er rett og slett blitt helt avhengig av oppvaskmaskinen for å få dagene våre til å gå opp. Men av og til kommer oppvasken ut nesten like skitten som den var da du satt den inn. Hvorfor skjer dette? Da kan du spørre deg selv og gjerne partneren din når du eller han/hun renset den sist.

Oppvaskmaskinen er som alt annet, den trenger også rengjøring og en runde med rens- Du må rett og slett rengjøre den jevnlig. Så finn fram en klut, gjerne en mikrofiberklut, varmt vann, oppvaskbørste, vaskemiddel som Zalo og litt salmiakk og oppvaskmaskinrens eller eddik om du heller ønsker å benytte det framfor maskinrens.

Gjør så følgende:
Husk at maskinen skal være helt tom for oppvask.

  • Ta ut filtrene, legg dem i oppvaskkummen i godt varmt vann og litt Zalo og gjerne en kork med salmiakk. Bruk oppvaskbørsten og børst filtrene rene. Skyll godt med varmt vann og sett dem tilbake i maskinen.
  • Så er det sidene og særlig nederst i knekken på døra som trenger en vask. Der bygger det seg opp skitt og stygge rester. Så dypp kluten i vannet og vri den godt opp. Vask så sidene og bruk gjerne en børste og børst godt i dørhengslet.
  • Husk å legge på en klut eller en gulvfille på gulvet som samler opp vannet og skitten som renner ut av sidene.
  • Når dette er gjort heller du oppvaskmaskinrens i hovedkammeret. Siden det er forskjellig størrelse på kamrene i de forskjellige maskinene kan det være at du ikke får plass til hele pakken, men da heller du resten av  pulveret nederst på døren.
  • Lukk så døren og kjør maskinen på et normalvaskeprogram
  • Ønsker du ikke å benytte en maskinrenspakke kan du helle eddik, 37% i kammeret og kjøre det på et normal vaskeprogram. Etter endt vask fyller du opp oppvaskmaskinen og kjører det en gang. Da vil du helt klart se forskjell på før og etter oppvask.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×