ukens vin 31-17
Alle innlegg Hvite viner Vin

Ukens nytt i glasset! Lev livet – server hvitvin fra kartongen.

0 Flares 0 Flares ×

Beina på bordet. Sola i ansiktet. Midt i uken eller på fest. Glem alle regler, slipp rebellen i deg løs og prøv et glass Riesling fra den nye verden – akkurat når og hvor du vil.

ukensvin
Rebellious er vinen for dem som vil gjøre det enkelt, men som er glad i god vin, og som tør å servere vinen rett fra en bag-in-box. Eller ta den med som en venninnegave. Etiketten er også så stilig at den fint kan brukes som borddekorasjon.

Riesling er en velkjent drue for de fleste vindrikkere. Aller helst forbinder vi den med vin fra Tyskland, Østerrike og Frankrike, men nå har vi tatt rieslingdruen til det fantastiske vinlandet New Zealand, sluppet den løs, og fått et splitter nytt og velsmakende resultat.

Upretensiøs riesling
Det første møte med denne vinen er en deilig duft av fullmodne fersken, sitrusfrukter og honning. Fersken og nektarinsmaken kommer godt fram når vinen møter tungen og munnen. Rebellious har en fruktig og velbalansert frisk smak, og er oppleves rund og god i munnen. Dette er en vin for deg som liker tørr riesling, samtidig som den er fruktig nok for deg som liker det litt søtere. Rebelliouser rett og slett en svært god riesling, fra et helt nytt kontinent.
Ved første øyekast på kartongen kan Rebelliousse ut som en søt vin, men denne vinen er fruktig og velbalansert. Nettopp på grunn av dette er vinen en perfekt match til sushi, fisk og fingermat. Fruktsødmen i vinen gjør den også god til sterkt krydret mat. Men det aller beste er at du kan nyte den helt alene, på terrassen, i hagen, som aperitiff, til et pent dekket middagsbord eller når det kommer et spontant besøk.
Eksklusivt, men jordnært på Waipara

mat til vin

Hvor kommer denne vinen fra?
Midt på New Zealand finner vi Waipara. Her vokser riesling-druen seg saftig i et sakte tempo – for det er nemlig det som gir det beste resultatet. Området ligger på South Island, tre timer fra Marlborough, en liten region med begrenset produksjon. Dette gjør området eksklusivt, men ikke snobbete.Klimaet i Waipara er perfektfor riesling – faktisk er det like gode forhold i Waiparasom det er i Tyskland på grunn av den kjølige temperaturen.

Dette er en vin i testutvalg men finnes på en rekke pol, Rebellious Riesling koster 419,90 kroner og har varenummer 7653106 om du har lyst til å sjekke ut vinmonopolet.no, om den finnes på ditt pol.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×