Ukemeny39-16
Alle innlegg Menyer

Uke 39 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Så går vi inn i siste uke av september. Og jeg  må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvor alle disse dagene har tatt veien. Men det betyr vel kanskje bare at en lever.
Her har jeg satt opp en ny ukesmeny med handleliste, torsdag er det fårikålens festdag. Da kan du gjerne lage en stor kjele med fårikål og be inn noen venner til et lite fårikållag sånn midt i uka.


Ellers er menyen satt sammen av forskjellige retter og oppskrifter. Jeg håper virkelig du finner noe som kan friste og som gjør at du ikke opplever uka så travel. En god uke til deg!

Mandag:
Biffsalat med asiatisk dressing:

biffsalat
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
1 liten boks cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
4 lime
1 bunt koriander
1 soyasaus
1 rød chili
1 hvitløk

Tirsdag;
Laks i form med poteter

laks i form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g laksefilet

1 purre
1 rødløk
2 gulrøtter
4 små tomater
6 poteter
1 hvitløk
3 dl fløte
1 potte dill
1 boks rømme

Onsdag:
Smuldrepai med kyllingkjøttdeig

smuldre-kylling-pai
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk kyllingkjøttdeig
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 paprika
3 dl kremfløte
1 boks mais
1 potte koriander
1 lime
salt og pepper
1 pose bladspinat
1/4 kg smør
1 egg

Torsdag:
Fårikålens festdag

far-i-kal
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 

Fredag:
Fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

fiske-suppe-appelsin
Matstyling: Kristin Jøtun,Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purrer eller romanesco
1 liten flaske konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 sambal oelek, chili paste, finner det blant asiatiske produkter
1 appelsin

150 g reker med skall
1 fersk timian

Lørdag:
Biffmedaljon med spekeskinke

biff-spekeskinke
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 biffer av indrefilet eller ytrefilet storfe
8 skiver spekeskinke
1 klase cherrytomater
1/4 kg smør

1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
4 store poteter
PYNT:
1 pk asparges

rips

Søndag:
Morsmors ertesuppe

erte-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun. Foto: Kim Holthe

Handleliste:
200 g gule erter
1 stor røkt svineknoke
1 løk
1 sellerirot
2 l vann
2 gulrøtter

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×