irish-coffe
Alle innlegg Drinker Ett glass

Påskegodt, også i glasset!

0 Flares 0 Flares ×

Jeg  elsker snø, ski, fjell og strålende solskinn! Og det er disse deilige helgene i mars hvor jeg virkelig nyter å være ute. Ikke er det for kaldt for tær og fingre, og bare det å kjenne de deilige solstrålene som varmer, gir meg en lykkelig vårfølelse, selv med ski på beina.
Dagene har også blitt lysere og fortsatt holder snøen seg godt, både i slalåmløypene og i langrennssporet.
Og etter en lang dag ute, synes jeg det er godt med noe i glasset. Jeg er rask til å tenke at det hadde sikkert smakt godt med noe som bobler, som champagne eller musserende, eller en god og kald hvitvin.
Men denne påsken har jeg lyst til å imponere venner med en coctail eller en varm drikke i hytteveggen.
Kanskje du har lyst til det samme om du er på fjellet, ved sjøen, hjemme eller i byen?

Disse 5 drinkene smaker nydelig og de passer også perfekt i hytteveggen sammen med en godt krydret påskekrim.

Har du ikke shaker, så bruk et syltetøyglass eller noe med lokk. Det funker det også!

St Remy Kakao

drink-kakao

(Foto:Kim Holthe)

1 gl

 • 4 cl St Remy brandy
 • 10 – 14 cl kakao  (kan lages med melk eller vann)
 • Ristet kremfløte

Lag kakao, enten med melk eller vann.
Ha brandy i glasset og tilsett kakao. Topp med ristet kremfløte og så mye du har plass til på toppen.

 

Irish Coffee

irish-coffe

(Foto:Kim Holthe)

1 gl

 • 4 cl Tullamore Dew whiskey
 • 2 cl sukkersirup/2 barskjeer sukker
 • 10 – 14 cl kaffe/1 kopp
 • Toppes med ristet kremfløte

Ha whiskey i ett glass. Tilsett sirup eller sukker.
Fyll på med kaffe og rør ut sukkeret.
Topp tilslutt med ristet kremfløte så mye du har plass til.

 

Likør 43 Carajillo

is-kaffe-likor

(Foto:Kim Holthe)

1 gl.

 • 4 cl Likør 43
 • 1 shot espresso
 • Isbiter

Ha likør 43 I glasset, tilsett espresso og fyll på med isbiter.

Disse tre drinkene er laget av bartender Mikael Wenzell i Prizelius.

 

Dandy Alexander 

paske-drink

( Foto: Lena Britt Fredriksen)

Dandy Alexander er en vri på den tradisjonelle brandy-baserte drinken Brandy Alexander som opprinnelig ble populær på tidlig 1900-tallet. Drinken består opprinnelig av cognac, kakaolikør og fløte, men har endret innhold og deretter smak gjennom årene. Junges lille twist innebærer å bytte ut cognac med rom, deler av fløten med Baileys, og å tilsette litt Grand Marnier.

 • 3 cl Bailey’s® Original Irish Cream
 • 3 cl mørk rom – Ron Zacapa® 23
 • 3 cl kakaolikør
 • 1 cl fløte
 • 2 dasher sjokolade bitter
 • 2 dasher valnøtt bitter
 • 1 ts Grand Marnier®’
 • 1 shot espresso (mørk brent kaffe)
  Topping:
 • 1 appelsin
 • Mørk sjokolade

Ha alle ingrediensene uten om espresso oppi en shaker fylt med is. Shake godt i ca. 10 sekunder. Shake espressoshotet over is i en separat shaker før du shaker de to komponentene sammen.  Bruk en tesil og sil drinken over i et avkjølt glass. Skrell av litt skall på appelsinen. Vær nøye med å kun få med det deg oransje skallet – den hvite delen av appelsinskallet inneholder en bitter smak som ikke er ønsket i denne drinken. «Knekk» skallet over drinken for å tilføre en fin aroma. Riv over en bit mørk sjokolade og server.

 

Femmila Flippen 

fem-mila-flipper

( Foto: Lena Britt Fredriksen)

Flip-drinken er en klassisk drink fra 1600-tallet, som også har vist seg i mange former gjennom tidene. Den originale drinken besto av en blanding av rom, øl og sukker. Over tid kom det et egg oppi, ølen ble borte, og mer sukker ble tilsatt.

 • 3 cl Bailey’s® Original Irish Cream
 • 4 cl skotsk whisky – Johnny Walker® Black label®
 • 2 cl søt sherry Pedro Ximenes®
 • 1 helt egg
  Topping:
  Revet muskat

Ha alle ingrediensene opp i en shaker. Shake ingrediensene godt, uten is, i 10-15 sekunder. Har du ikke shaker, så bruk et syltetøyglass eller noe med lokk.Når du bruker egg i en drink, da spesielt eggehvite, så er det viktig å shake uten is først. Man kaller dette en ”tørrshake” og vi gjør det for å bryte ned eggeproteinet og sørge for at det blir blandet med de andre ingrediensene. Fyll deretter shakeren godt opp med is og shake igjen. Shake den litt ekstra hardt denne gangen i nye 10-15 sekunder. Bruk en tesil og sil drinken over i glasset ditt. Dander drinken med litt revet muskatnøtt og server.

 

Dandy Alekxander og Femmila flopp er laget av bartender Johan Junge fra bar Nr. 19 i Oslo .

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×