anis-krinler
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Aniskringler

0 Flares 0 Flares ×

Aniskringler forbinder jeg med min svigerinne, for hun baker alltid aniskringler til jul. Nå er det noen år side vi feiret jul sammen, men det var alltid så hyggelig å få disse servert til frokost med godt smør og noen skiver med brunost. Nå som vi ikke feirer jul sammen lenger, må jeg for å få den samme gode julestemningen, bake disse kringlene selv. Så da når jeg står og baker disse blir,  det til at jeg alltid sender henne noen gode tanker for at hun har innført en god tradisjon hos meg også.
Har du lyst til å prøve deg på disse deilige aniskringlene, finner du oppskriften her. De smaker like godt som de dufter, og serverer du dem med litt smør og noen skiver brunost, så det kan det nesten ikke bli bedre.

 

Ca. 30 stk.
100 g smør
3 dl melk
50 g gjær
1 ts bakepulver
65 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts malt stjerneanis
ca. 500 g hvetemel
1/2 ts salt
egg til pensling
Smelt smøret og tilsett melken. Varm det opp til det blir fingervarmt. Ha i gjæren og rør til den har blitt helt oppløst. Hell det så opp i en bakebolle. Ha i alt det tørre og elt deigen godt sammen. Dette blir en ganske fast deig.
Dekk til bollen med et bakeklede og la den heve seg til dobbel størrelse.
Når deigen er ferdig hevet, hvelver du den over på bakebordet.
Kna deigen litt sammen og del den i 30 like store deler. Rull hver del ut til en pølse på ca. 20 cm som du former til en kringle når du legger den på stekebrettet:
La kringlene etterheve under plast i 25 minutter. Pensle med egg og stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

Tips! Aniskringnene egner seg godt å fryse og kan helt klart bakes en stund før de skal serveres.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×