Drinker Ett glass

4 festfine julecocktail

0 Flares 0 Flares ×

Selv om det ikke blir de store festene denne julen heller, er det fullt mulig å nyte litt godt i glasset med de gjestene du får på besøk.  Cocktails har igjen fått sin renessanse og særlig blant de yngre voksne.
Julen er ofte forbundet med gode og kraftige smaksopplevelser, og særlig de tradisjonelle julesmakene, som nellik, ingefær og kanel. Alle disse smakene passer perfekt med akevitt som base. Er du ikke spesielt glad i brunt brennevin, kan du gjerne prøve deg på en drink med ulagret blank akevitt som base, de har ofte et lettere smaksbilde med sitrus og ikke så karamelliserte, og disse egner seg også godt å blande med forskjellige sukkerlaker og gjerne med god syre og gode krydder. På kalde dager og gjerne foran peisen kan du gjerne varme opp en eplejuice tilsatt julens krydder og en skvett akevitt.  I tillegg kan du gjerne kan du gjerne prøve deg på en punsj når gjestene ankommer festen.
Så mitt beste tips for å lykkes med juledrinker er å være litt vågal, leken og tørre å prøve seg fram med klementinjuice, sitronjuice, sukkerlake med julekrydder eller det du måtte finne i huset.

MEIR julesour

4 cl MEIR No.1 evt. MEIR Jul
3 cl ferskpresset sitronjuice
3 cl ferskpresset klemintinjuice
4 cl julesukkerlake
1 ss eggehvite

Ha is i en shaker. Tilsett akevitt, sintronjuice, klementinjuice, sukker lake og eggehvitte. Shake med is i shakeren. Sil over i ett glass og pynt med en stjernanis.

Julesukkerlake
2 1/2 dl med sukker
2 1/2 dl vann
2 kanelstenger
20–25 nellikspiker
1 ts med kardemomme
1 skive med ingefær
Varm opp sukker og vann i en kjele. Når sukkeret er oppløst, tilsett krydderne. La det koke opp, sett plata på 1 og la det stå en time. Sukkerlaken skal da få en brun brun farge. Ta kjelen av plata og la den avkjøles. Sukkerlaken oppbevares i kjøleskap.

MEIR bee´s

4 cl MEIR Pink aquavitJulecoctail
2 cl sitronsaft
2 cl honningsirup
Valgfritt: 2 Dråper Angostura bitter

Fyll en shaker med isbiter, og tilsett alle ingrediensene. Shake med is i 15 sekunder, sil over i et glass.
Pynt med sitronskall

Honningsirup
1 del honning
1 del kokende vann.
Bland honning og kokende vann sammen og la honningen smelte i vannet. Kan blandes i målebeger like før du lager drinken. Det anbefales å bruke ren akasi honning. Da kommer akevittsmaken riktig fra, Fargen blir også fin lys rosa.

MEIR jule mule

4 cl MEIR Jul
2 cl julesirup*
1 cl sitronsaft

Fylle ett long drink glass med is og tilsett alle ingrediensene. Etterfyll med isbiter.
Tilsett en liten skvett med ginger beer.

Pynt med sitronskall

*Julesirup er den samme som brukt i MEIR Julesour

 

MEIRgroni

2 cl MEIR Jul
2 cl Campari
2 cl Søt rød vermouth

Ha alle ingrediensene opp i et mixeglass med is og rør til det blir kalt. Fyll opp et glass med is (gjerne en stor iskube) og pynt med appelsinskall.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×