Jordbæriskake
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker is-og ostekaker Kremkaker Oppskrifter

Jordbærdrøm

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken baker du på 15 minutter når gjestene plutselig slår på tråden og ønsker å stikke innom.

8 stk.

4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver
3 ss sukker
Fyll:
1 liter vaniljeis
2 dl jordbær
Jordbærsaus:
5 ss jordbærsyltetøy, most
2 ts sitronsaft
1–2 dl vann
Pynt:
1 dl kremfløte
2 ts melis
8 jordbær
6 – 10 mynteblader

Bunn: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen. Pass på at alt blir godt blandet. Bre røren utover en liten bakepapirkledd langpanne, ca.28×38. Stekes på midterste rille ved 200°C i 8–10 minutter. Ta ut kaken og strø over et tynt lag sukker over kaken og dekk deretter toppen med et bakepapir. Legg på en kakerist og hvelv kaken opp ned. Fjern forsiktig bakepapiret som ble brukt under steking. Legg så langpannen tilbake over kaken og la den ligge til kaken er helt avkjølt. Da holder den seg myk og er enklere å rulle.

Fyll: Sett ut isen noen minutter slik at den begynner å smelte litt.  Del jordbærene i skiver og bland sammen most jordbærsyltetøy, sitronsaft og vann til tykk saus. Bre mesteparten av isen over bunnen,. Legg på et lag med jordbær og ringle sausen over. Rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og sett kaken i fryseren slik at isen stivner igjen.

Pynt: Ta av papiret og legg rullekaken på et fat. Pisk kremfløte stiv med litt melis. Smør et tynt lag med krem på utsiden. Del jordbær i skiver og legg dem tett i tett på utsiden. Pynt med litt mer krem i roser og pynt med noen mynteblader til slutt på toppen. Server gjerne kaken med mer jordbærsaus.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×