Rømmeboller
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Rømmeboller med friske bær

0 Flares 0 Flares ×

Om du ikke har fylt boller med pisket tykk rømme og bær, er det på tide at du tester ut disse herlige bollene. Supre og skikkelig digge boller.Ferdig eltet? Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en bit av deigen og strekke den mellom hendene dine («glutentest»). Den skal bli veldig tynn, men ikke sprekke. Klarer du å se gjennom deigen er den ferdig eltet.

ca. 20 stk.

Ca. 950 g hvetemel
5 dl melk
1 egg
1 pk. gjær
150 g sukker
½ ts salt
1 ts kardemomme
150 g smør
Rømmefyll:
250 g seterrømme
2 ts melis
100 g bringebær
100 g blåbær
Pensling:
1 egg
1 ss vann
noen saltkorn
Pynt:
2 ss melis

Boller: Ha alle ingrediensene, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk romtemperert melk og rør ut gjæren ut i væsken. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør deigen på lav hastighet. Tilsett eventuelt litt mer melk underveis dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs. Skru opp hastigheten til middels og elt deigen i ca. 10 minutter

Del romtemperert smør i terninger, tilsett bitene og elt til deigen slipper bakebollen og alt smøret er godt fordelt i deigen, ca. 15 minutter. Sett deigen til heving på benken under ett klede i ca. 25 minutter.

Ha deigen over på et melet underlag og del den opp i jevnstore biter, avhengig av hvor store boller du vil lage. Trill til runde boller, og la dem hvile på et stekebrett under et klede i ca. 45 minutter. Lag en liten grop på midten av hver bolle. Bland sammen egg, vann og noen saltkorn, og pensle bollene med blandingen.

Fyll: Pisk rømmen stiv med melis og fordel deretter en raus skje med rømme i hver bolle. Bruk gjerne en sprøytepose om det er enklere. Fordel friske bær på toppen av rømmen og dytt dem gjerne litt ned. Rømmen kan eventuelt erstattes med crème fraîche.

Stekes på midterste rille ved 210°C i 12–14 minutter eller til bollene er gylne og gjennomstekte. La rømmebollene avkjøles helt på rist. Gi dem gjerne et lite melisdryss like før servering.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×