Sangeria fra Spania
Alle innlegg

Sangria

0 Flares 0 Flares ×

Rødvin, sitron og lime er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria. Men den kan også lages uten alkohol, av saft, limonade. Den kan varieres på mange måter, for eksempel med andre typer frukt, eller hvitvin. Men det viktige er at den alltid skal serveres iskald – aller helst i store mugger.

4–6 glass

1 lime
2 klementiner
1 appelsin
1 rødt eple
2 ss sukker
1 dl brandy
1 dl blåbær
2 dl jordbær
1 flaske rødvin
1 neve frisk mynte
1 l ingefærøl eller kullsyrevann
isbiter
fioler eller stemorsblomster

Velg helst økologisk frukt. Vask dem godt, gjerne med litt oppvaskmiddel, men husk å skylle grundig for å fjerne såperester. Del frukt i biter og skiver og ha alt over i en romslig mugge med sukker og brandy.

Rør til sukkeret løser seg opp og saften presses ut av fruktbitene. Tilsett hele blåbær og jordbær i skiver. Ha i mynte.

Hell i rødvin og tilsett ingefærøl eller kullsyrevann og så mye is det er plass til. Sett den kjølig til den skal serveres. Helles over i ønsket glass og pynt med litt mynte, fiol og gjerne en halv skive lime på kanten av glasset.

Uten alkohol

Rødvin og brandy kan byttes ut med bringebærsaft, solbærsaft og eller alkoholfri vin. Sangria kan også lages med hvitvin for en lysere og lettere versjon. Bruk frukt og bær du liker! 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×