Jordbær og rabarbraostekake
Alle innlegg Desserter is-og ostekaker Oppskrifter

Jordbærostekake med rabarbra

0 Flares 0 Flares ×

Tror dette må være en av de aller beste ostekakene som finnes. Her får du sjokoladebunn med en kremete tolags ostekake med både rabarbra og jordbær og et deilig søtt gelélokk på toppen. Verdt å teste ut.

ca. 12 stk.

400 g oreo kjeks
200 g smør
Lag 1:
5 pl. gelatin
3 ss vann
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
¾ dl sukker
200 g kremost, naturell
2½ dl rabarbrasyltetøy
Lag 2:
5 pl. gelatin
3 ss vann
3 eggeplommer
¾ dl sukker
200 g kremost, naturell
3 dl kremfløte
2½ dl jordbærsyltetøy
Lokk:
2 pk. gelé
5 dl vann
Pynt:
6 jordbær
12 små marengstopper
10 bringebærkuler
5 kvister rosmarin
10 fioler

Knus kjeksen fint i en kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør og kjør videre til en jevn masse. Trykk deigen utover i en springform, 22 cm, med bakepapir i bunnen. Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og rør det ut i kokende vann. Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og rør inn kremosten og vend inn kremfløten. Tilsett gelatinen i kremen og vend inn rabarbrasyltetøy. Hell blandingen over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet til den stivner.

Legg gelatinplatene til neste lag i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og rør det ut i kokende vann. Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og rør inn kremosten og vend inn kremfløten. Tilsett gelatinen i kremen og vend inn jordbærsyltetøy. Hell massen over den stivnede rabarbraostemassen. Sett kaken kjølig til den stivner.

Kok opp vann i en kjele, ta kjelen av varme og bland ut gelépulveret. Avkjøl geleen, men ikke la den stivne. Hell den avkjølte geleen over kaken og sett kaken kjølig til den stivner. Pynt med halve jordbær, marengstopper, bringebærkuler, fioler og rosmarinkvister på toppen.

 

Tips! Eggehvitene som blir til overs kan brukes til å lage små pavlova eller små marengstopper til pynt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×