byggmelslapper
Alle innlegg Brød og rundstykker Desserter Oppskrifter Pannekaker

Byggmelslapper

0 Flares 0 Flares ×

Jeg er oppvokst med at mamma lagde byggmelslapper på hytta i Valdres, og gjerne ute på en steketakke under åpen ild. Jeg har en bålpanne på hytta i Trysil og der har jeg fått meg en steketakke fra Espegaard som er genial å steke lapper på. Og så utrolig godt det smaker når en lager disse ute. Har du elektrisk takke, bruk den, resultatet blir fantastisk og det går utrolig fort å steke dem. Og ikke minst barn og barnebarn vil elske dem. Har du ikke takke, bruk en stekepanne, det gjør nytten det også.
Byggmelslapper  er utrolig godt med iskrem og friske bær og passer godt å lage til kaffekoppen i helgen. Men de er også et alternativ til brødskivene i nistepakken eller til middag om du heller vil bruke det framfor pannekaker. Fyll dem gjerne med ost og skinke, brunost, rømme, kesam eller bare syltetøy.

ca. 15 STK


1 ½ dl hvetemel
ca. 3 ½ dl byggmel
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl skummet melk,  eller skummelt kulturmelk
2 egg
2 ss smør
Tilbehør:
Friske bær
iskrem eller krem

Ha melet i en bakebolle, tilsett melk, egg og smeltet smør.
Rør alt sammen til en glatt røre.
La røra svelle i 15–20 minutter.
Stek lappene i stekepannen eller på takken. Men du kan også benytte vaffeljernet om du ønsker det.
Avkjøl på rist og server med iskrem og friske bær.

 

\

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×