fylte-scons
Alle innlegg

Grove fylte scones og fine scones til Afternoon tea

0 Flares 0 Flares ×

Mange av dere har sikkert vært i England og noen av dere har sikkert også lagt inn et Afternoon tea besøk. England er kjent for sine Afternoon tea salonger og mange legger dette inn som en av attraksjonene de må ha med. Afternoon tea er en erkebritisk tradisjon som har eksistert på øya i snart 200 år. Historien forteller at det var den syvende hertuginnen av Bedford som startet trenden i 1830. Hun ønsket seg litt å spise en ettermiddagen, for det var lenge igjen til kveldens middag. Derfor ba hun tjernene om å lage et lett måltid til henne, slik at hun ikke skulle dåne av sult. Inn på et fat kom det en kanne med te, noen sandwicher, scones og noen små søte munnfuller på et etasjefat. Dette falt i smak hos hertuginnen, så hun fortsatte med denne tradisjonen.  Etter dette er historien litt mer ullen, men mest sannsynlig fikk hun besøk av sine venninner mens hun drakk sin Afternoon tea som spredte dette videre. Ti år senere var afternoon tea et måltid for overklassen i London og som ble ansett som svært elegant og pompøst.
Men du trenger absolutt ikke reise så langt som til London å drikke afternoon tea. Finn fram det fineste serviset ditt, gjerne også et etasjefat, bak disse deilige sconesene du får oppskrift på er, finn fram godt syltetøy,pisk litt krem, og lag noen små sandwicher som du fyller med lit godt pålegg, og skjærer bort skorpen på. Og vips så har du et enkelt og godt måltid å severe dine venninner på. De grove sconsene er fylt med både valnøtter, aprikoser og sjokolade. Men ønsker du ikke det, er det bare å fjerne dette. Her er i grunnen alt opp til deg. 


Grove fylte scones

Ca.12 stk.

250 g smør
150 g sukker
revet skall og saft av 1 appelsin

revet skall og saft av 1 sitron
600 g hvetemel
250 g sammalt hvete grov
4 ss bakepulver
5½ dl melk
150 g valnøtter
150 g tørkede aprikoser
150 g sjokolade
Pensling:
melk

Bland romtemperert smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en løs deig.

Tilsett melet og bakepulveret.

Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.

Kutt de tørkede aprikosene opp i biter og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene og sjokoladebiter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter, men de skal henge sammen for å brytes opp like før servering.
Pensle sconesene med melk.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 graer i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøles på rist.

 

Fine scones

Ca. 12 stk

250 g smør
150 g sukker
revet skall og saft av 1 appelsin
revet skall og saft av 1 sitron
850 g hvetemel
4 ss bakepulver
5½ dl melk
Pensling:
melk
Bland romtemperert smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en løs deig.
Tilsett melet og bakepulveret og bland alt sammen.
Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter, men de skal henge sammen for å brytes opp like før servering.
Pensle sconesene med melk.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader  i ca. 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøles på rist.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×