mint-kake-ostekake
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

Mint ostekake

0 Flares 0 Flares ×

«Mint Cheesecake» er rett og slett en fantastisk god ostekake hvis du liker peppermynte! Den består av en deilig kjeksbunn og et vidunderlig ostefyll som har et lag med After Eight i midten. Kaken er kremete og mektig, slik amerikanske ostekaker skal være.

Vær oppmerksom på at kaken kommer til å blåse seg opp under stekingen, nærmest som en sufflé. Den vil imidlertid synke litt sammen igjen under avkjølingen.

Det er også viktig at kaken blir helt kald før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er varm eller lunken. Ha kaken gjerne i formen over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å snu den og fjerne bakepapiret.

Vær oppmerksom på at kaken sannsynligvis også kommer til å sprekke opp på overflaten under avkjøling. Men her kan du pynte med det du ønsker på toppen, slik at sprekkene dekkes. Kaken er holdbar i kjøleskapet ca 1 uke. Kaken kan bli litt kornete i konsistensen ved frysing, så derfor er den ikke like egnet for å fryse.

12 stk.

180 g digestive kjeks, ca.12 stk
75 g smør

Fyll:
800 g kremost, naturell
2½ dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 egg

Fyll:
1
pk. After Eight

Pynt:
Kakestrøssel
Opra mint

Knus kjeksen, gjerne i morter eller i foodprosessor.
Smelt smøret og bland det med kjeksen. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen på en kakeform, ca.24 cm, eller en brødform, med bakepapir i bunnen. Sett formen kjølig.
Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Pisk inn ett og ett egg om gangen.
Ha halvparten av ostemassen i kakeformen.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 20 minutter, til overflaten har stivnet noe. Ta kaken ut av ovnen. Legg noen After Eight-plater på kaken, ca.12 stk. Hell over resten av ostemassen og sett kaken tilbake i ovnen på nederste rille. Stek kaken videre ved 200 grader i 40 minutter til, samlet steketid skal være ca.1 time
Ta kaken ut av ovnen, kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling.

La kaken stå i formen og bli kald i kjøleskapet.

Pynt toppen med lilla strøssel og Opra mintsjokolade. 

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×