Lakseside med brekkbønner
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Helstekt lakseside med nypoteter og brekkbønner

0 Flares 0 Flares ×

En hel lakseside bakt i ovn, er perfekt mat å servere når det er mange rundt bordet. Laksen er like god om den serveres varm eller kald. Passer fint å ha på koldtbordet om du ønsker.

4-6 porsjoner

800 g laksefilet, med skinn
2 ts salt
1 ts korianderfrø
1 lime
2 ss honning
1 rød chili
1 rød paprika
1 rødløk
2 ss mynte
2 ss koriander
Tilbehør:
1 pk. brekkbønner
500 g perlepoteter
1 ss smør
200 g aromasopp
noen kvister timian
1 ss smør
½ sitron
1 neve dill

Skrap fiskekinnet godt. Grovmal korianderfrøene i en morter eller med en stavmikser.

Rens og finhakk chili, paprika og rødløk. Hakk mynte og koriander. Riv limeskall, kun det grønne.

Legg fisken på et stykke aluminiumsfolie. Rør sammen skall og saft av lime, honning, finhakket chilipepper, finhakket paprika og mynte og fordel det over fisken. Dryss på korianderfrø og salt. Sett fisken kjølig i ca. 10 minutter før den stekes. Bak fisken i ovn ved 200 grader i 15–18 minutter, eller til termometeret viser 50 grader.

Kok opp vann og salt i en kjele, tilsett brekkbønnene og kok dem møre i noen minutter. Kok poteter møre, hell av vannet og stek dem lett i pannen med litt smør. Tilsett aromasopp, timian og dill og stek dette raskt i pannen.

Legg fisken og tilbehøret på et fat og pynt med sitronskiver, dill og timian. Server med litt urterømme eller en annen saus til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×