Sitronkylling med potetbåter
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kylling og fjørfe Oppskrifter

Sitronkylling med småpoteter

0 Flares 0 Flares ×

Nå begynner kveldene å  bli  lange og lyse og det gir oss energi, men når sulten nærmer seg er mange av oss ikke er så interessert i å stå mange timer inne på kjøkkenet. Så lag verdens enkleste  middag med kylling, potetbåter og kikertene og gled deg til en middag som mer eller mindre lager seg selv, så du kan nyte solen og noe godt i glasset mens du venter på at retten gjør seg ferdig.

4 porsjoner

4–6 kyllingbryst med skinn.
4 ss pizzakrydder
1 ts salt
1 ts pepper
1 stor løk
3 båter hvitløk
1 purre
400 g nypoteter
8 ss olivenolje
1 sitron, juice og skall
2 ts paprika
3 ts tørket timian
1 ts chiliflak
1 salt
2 sitroner
1 boks hermetiske kikerter
Topping:
1 neve timian

Tørk av kyllingfiletene og strø over krydder, salt og pepper.

Rens og skjær løken i båter og purren i grove skiver. Skjær potetene i båter.

Fordel løk, purre og poteter i en ildfast form.

Visp alle ingrediensene til marinaden sammen i en bolle. Fordel det over og bland det hele godt sammen. Legg på kyllingen på toppen. Dekk stekepannen med folie og sett den i ovnen på midterste rille ved 180 grader og stek i ca. 15 minutter.

Ta ut formen og fjern folien. Skjær de to sitronene i skiver og legg dem oppå kyllingfiletene og grønnsakene. Skyll av kikertene og fordel dem over.

Sett formen tilbake i ovnen på midterste rille og stek videre i ca. 20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre.

Server gjerne godt brød eller loff ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×