Portvinssirup
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker Julekaker Kjeks og muffins Oppskrifter Pålegg Røde viner

Nøtte og tørket frukt i portvinsirup

0 Flares 0 Flares ×

 

Som tilbehør er det også mulig å lage en sirup bestående av portvin og muscovadosukker. Det er brunt, uraffinert sukker fra sukkerrør. Dette gir en spennende smak til mange typer oster, og kanskje spesielt til faste og modne ostetyper.Men du kan bruke vanlig hvitt sukker om du ikke har muscovadosukker tilgjengelig.

1 porsjon
2 dl hvit portvin, Taylor’s Chip Dry, kan også brukes rød

2 dl mucsovado sukker
1 pose usaltede nøtter, blandet
100 g aprikos
100 g svisker
50 g dadler, kan utelates
50 g fiken, kan utelates

Bland vin og sukker i en kjele. Kok til en tykk lake, dette kan ta noen minutter. Tilsett usaltede nøtter og grovhakket frukt. Bland alt sammen og la alt stå noen timer for å trekke smak før den brukes til ost eller som tilbehør til middager alt av kjøtt

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×