Alle innlegg Ett glass Hvite viner

Champagne til årets siste dag

0 Flares 0 Flares ×

Nyttårsaften handler om å avslutte et år og ta fatt på et nytt med nye og spennende muligheter. Nyttårsaften er også kanskje den dagen i året det åpnes og drikkes flest champagner.

Champagne er den perfekte aperitiff, men passer også til all type mat. Så har du lyst kan du gjerne servere den gjennom et helt måltid. Men det er helt klart de færreste av oss som gjør.
Champagne lages hovedsakelig av de tre druetypene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Hemmeligheten med champagnemetoden er at boblene lages på flasken. Etter at vinen er laget, tappes vinen på flasker og så tilsettes sukker og gjær. Dette fører til en ny gjæring der de små boblene blir laget.
Men har du lyst å gjøre som meg å slå litt ekstra på stortromma i år, har jeg samlet noen spennende og gode champagner som vil passe godt til årets siste dag.

Godt nytt år!

Cattier Icône Brut, kr 288. Smak og duft av gjærbakst, pære og fennikel

Cattier Clos du Moulin 1er Cru Brut kr 500. God fylde og fine små bobler. Passer godt til skalldyr, fisk og aperitiff

Cattier Cuvée Renaissance Premier Cru Brut 2009 kr 520, Fyldig og elegant stil  med masse gode smaker. Passer godt til skalldyr, fisk og aperitiff.

Drappier Carte d’Or Brut , kr 290. Denne er godt utviklet og rik stil, preg av røde bær og krydder. Lang ettersmak. Passer godt til aperitiff, fisk og skalldyr

Moët & Chandon Impérial Brut kr 399 Litt utviklet, kremet og preget av sitrus og eple, innslag av nøtter, kjeks og mineraler. Passer godt til fisk, skalldyr og aperitiff.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×