mojito
Alle innlegg Drinker Hvite viner Rosèvin

6 gode drikketips til årets jentetur.

0 Flares 0 Flares ×

Jeg er ikke helt ferdig med vinteren ennå og det er kanskje ikke du heller?
April er en flott skimåned og det er fortsatt masse snø i fjellet både for gode skiturer og for å stå nedoverski.  Så i helgen skal jeg til fjells igjen, denne gangen med en gjeng venninner.  Så da er det i grunnen bare å finne fram noen gode oppskrifter, noen flasker med godt drikke og putte dem i sekken sammen med ulltøy og ski.
Men hva skal jeg putte i sekken?  Jeg stiller meg ofte det spørsmålet når jeg rusler rundt på polet, titter i hyllene og undersøker på de små lappene som henger ved siden av, Jeg har smakt mye og vært borte i mange drikker, samt kjenner til en rekke produsenter. Men som den glade amatør jeg er, synes jeg ofte det er vanskelig. Derfor har jeg henvendt meg til gode importører som gladelig gir meg sine beste råd. Så her kommer det noen gode vintips til jenteturen min som jeg også har lyst til å dele med deg. 

Rose Montrose: Rosèvin:

rosevin paske
Dette er en ung og saftig vin med preg av røde bær, urter og sitrus. I tillegg har den en frisk ettersmak.
Vinen produseres i Frankrike av produsent Dom. Montrose.

Vinen har en litt dropsaktig duft av bringebær, blomster og svale urter. På farge er den dyp rosa. Dette er en god vin som passer å nyte i solveggen og til å drikke sammen  med gode venninner. Men den passer også til sjømat og kylling. 
Alkoholprosent:12%
Syre:5,2 gram per liter
Sukker: mindre enn 3 gram per liter
Varenummer:9772506 Rose Montrose, kr 435 for 3 l, men den finnes også i flasker, små og store. 

Blanc Foussy Crémant de Loire Rosé 2014

Dette er en Cremant de Loire Rosè, Brut, laget etter champagnemetoden. Dette er en vin som er saftig og har en urtepreget smak med hint av kjeks i ettersmaken. Den er litt utviklet med preg av røde bær og urter. Delikat dyp rødrosa farge. Passer godt å nytes alene i solveggen eller på terrassen, og den passer også til kylling og sjømat.
12% alkohol
Syre, 6,0 g pr.l
Sukker: 13 g pr.l.
Crémant de Loire Rosé 2014, kr 140,-

1055101Alexandre Bonnet. kr 270, 

 

.alexandre-bonnet-grande-reserve-brut


Dette er Champagne til røverpris i følge min gode venn Christer Berens.
Han er enig med produsent Alexandre Bonnet som mener det går helt fint å lage god Champagne til  moderate priser. I denne vinen som er en Grande Reserve  er det kun de to beste druene som har fått plass, nemlig Pinot Noir og Chardonnay.
Champagnen har en frisk smak  med hint av eple og sitrus og medett lite innslag av brøddeig og jord. Det er helt riktig og vanlig at champagne lukter og smaker litt som brøddeig om du lurte på hvorfor en blander gjærdeig inn i smaken av Champagne.  
På lukt har den ett snev av eple, sitrus, blomster og hint av jord.
På farge er den middels dyp strågul. Druene er håndplukket, laget etter tradisjonell champagnemetode, ikke fatlagret, men er lagret 30 mnd på flaske.
Alkohol 12.5%
Syre:
5,7 g per liter
Sukker:
9,6 g per liter

 

Casabianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, den liggende flasken med grønn etikett.kr 130. 

vin i sekken

Dette er en prosecco med ren og frisk duft av eple, beragamott og sitrus. Når du lukter på denne får du en duft av roselukt. Den er frisk, tørr og har en ren ettersmak. God å drikke på terrassen, i solveggen eller som aperitiff. Ifølge min morsomme, dyktige venn og vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré, er dette ett godt kjøp, og en vin som det er lett å like. Denne vinen var også den første og er den eldste proseccoen i basislisten til polet.
Alkoholprosent:11%
Syre:6,8 gram per liter
Sukker:9,5 gram per liter
Casabianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut kr 130,- 

Vikingfjord Vodka Cocktails Mojito, kr 300 (150 cl)

Hvis du har lyst på en drink, men ikke helt orker å lage det selv, kan den kjøpes ferdig blandet på polet. Mojito er en middels fyldig, søt, frisk og ferdig blandet drink som smaker av mynte og sitrus. Den inneholder Vikingfjord Vodka, limejuice, mynte og rørsukker. Fargen er mintgrønn.
Husk å tilsette ekstra mynte og litt lime. Enkelt og godt i solveggen eller på terrassen en varm dag.
Vikingfjord Vodka Cocktails Mojito, kr 300 (150 cl)

By Braastad Créme Liqueur au Cognac, kr 199, (50 cl)


Er du glad i Baileys, vil du helt garantert like denne cognaclikøren fra Braastad. Den er fyldig, kremete med en smak av fløte, sjokolade og karamell. Verdt å nyte til en god kopp kaffe enten i eller ved siden av. Har du ikke forsøk er det verdt å prøve denne i ett lite glass.
By Braastad Créme Liqueur au Cognac, kr 199, (50 cl)

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×