pavlova
Alle innlegg Desserter Kremkaker Oppskrifter

Pavlova med rabarbra, jordbær og vaniljekrem

0 Flares 0 Flares ×

Nå starter rabarbrasesongen, og flere steder har denne syrlige grønnsaken dukket opp av jorden. Og syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen sammen med vaniljekrem og jordbær. Kanskje dette blir sesongens pavlova favoritt?
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne

6 porsjoner

6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts potetmel
1 ts vaniljesukker
Vaniljekrem:
6 eggeplommer
3/4 dl sukker
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
6 dl melk
3/4 ss maisstivelse (maizena)
Fyll: 

3 dl vaniljekrem
3 dl kremfløte
Topping:
800 g rabarbra
3 dl sukker
½ dl vann
2 kurver jordbær

Sett stekeovnen på 100°C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.
Start med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle.
Ha i eddik, mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen og lag gjerne grop i midten.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 100 grader  i 75-80 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl
Del jordbær i to eller fire.
Vaniljekrem:
Skill eggene og ha eggeplommer i en kjele. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestangen og ha frø og stang i eggeblandingen, bruker du vaniljesukker ha det i.
Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg).
Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk.
Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre snerk.
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

Fordel kremen på toppen og topp med rabarbra og jordbær. Server med en gang.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×