Dette er en kake som er enkel å bake og som er utrolig saftig. Nougatkremen på toppen smelter rett og slett på tungen. En kake som er lett å like og ikke minst forspise seg på. Du må gjerne benytte en rund form, 22cm om du ikke har brødform.
12 stk
180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
ca. 250 g hvetemel
Fyll:
6 dl kremfløte
300 g nougat
2 ts pulverkaffe
2 ss kokende vann
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør i eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Pisk eggehviten stiv og vend hviten inn i røra.
Fyll røra i en godt smurt brødform, 2 l, og stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Sjekk med en kakenål om den er ferdig.
Ta kaken ut av formen og avkjøl den på rist.
Skulle kaken ikke være helt rett så skjær av toppen slik at den blir jevn.
Ha kremfløte og grovhakket nougat i en kjele og varm opp forsiktig slik at nougaten smelter. Pass på at blandingen ikke koker.
Ta av og avkjøl blandingen helt. Ha blandingen i en bolle og pisk opp til luftig krem.
Ha sjokoladebunnen tilbake i formen og hell kremen over bunnen.
Sett den i kjølig eller i fryseren slik at den stiver.
Ha kaken på ett fat like før servering og strø på ett lag med kakaopulver.
Pynt med skiver med qumquat, kanelstenger, rissjokolade, paranøtter, hvite sjokoladekuler og eukulyptusblader