Sukkerboller med yoghurt
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Sukkerboller med naturell yoghurt

0 Flares 0 Flares ×

I dag er planen å reise på hytta på Sørlandet, for å ha noe å bite i på turen og sikkert også i kø, har jeg i dag bakt noen saftige og luftige sukkerboller. 

Her får du oppskriften om du har lyst å bake litt i helgen.

Ca. 12 stk

150 g smør
3 dl  yoghurt gresk type
3 dl melk
50  g fersk gjær
150 g sukker
1 egg
2 ts kardemomme
ca. 1 kg hvetemel
Topping: 
1 egg
6 ss perlesukker

Smelt smør i en kjele og varm yoghurt og melk til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken

Tilsett sukker, egg, kardemomme og det aller meste av hvetemelet. Elt deigen i minst 15 minutter til deigen slipper bakebollen.

Hev deigen i ca. 1 time.

Trill boller og etterhev i en time. Pensle med egg  og strø over perlesukker.

Stekes i ovnen på midterste rille ved  200 grader i ca. 15 minutter eller til de har fått en jevn farge og er gjennomstekt.

De skal ikke stekes så mye at de blir tørre.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×