Lam KLEFTIKO
Alle innlegg Gryter Oppskrifter

Lam KLEFTIKO

0 Flares 0 Flares ×
Dette er gresk mat på det aller beste. Og kanskje også noe av det som minner aller mest om de varme dagene under Hellas sol og det asurblå havet. Verdt å teste ut om du har lyst til å drømme deg litt bort.
(4 porsjoner)
8 poteter 
6 sjalottløk
1 paprika
2 gulrøtter
2 tomater
8 båter hvitløk
6 greiner oregano
6 greiner persille
1 kg lammekjøtt av lår eller bog
1 ts dijonsennep
1/2 dl hvitvin evt. eplejuice
1 dl olivenolje
2 ts tørket oregano
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
100 g fetaost
1 flak bakepapir
1 ikdfsrform

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Del potetene og sjalottløkene i to, paprikaen, gulrøttene og tomaten skjærer du i mindre biter, mens hvitløkfeddene kan være hele. Hakk opp oreganoen og persille. Ha alt dette over i en stor bolle.

Skjær vekk store spekkbiter fra lammekjøttet før du deler det i ganske store stykker, rundt 5 x 5 cm store. Ha kjøttbitene i bollen sammen med resten av ingrediensene, unntatt fetaosten, og bland alt godt sammen.

Legg i et flak med bakepapir i den ildfasteformen og ha over alle ingrediensene. Smuldre fetaosten over og hell over vinen eller juicen. Knyt sammen papiret med litt hyssing.

Sett formen i stekeovnen og la det steke i 2 ½ -3 timer. Åpne opp papiret og skru varmen opp til 230 grader og smuldre over fetaosten. Sett formen tilbake og stek i 10-15 minutter, til osten har fått en gyllen farge.

server gjerne pitabrød eller focaccia til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×