krumkaker
Alle innlegg

Krumkaker fra Valdres

0 Flares 0 Flares ×

De aller fleste av oss forbinder krumkaker med jul. Men fra gammelt av serverte ofte budeiene som var på stølen om sommeren disse kakene sammen med både søtlefser og andre småkaker. Kaker stekt i jern eller på takke var jo praktisk å lage, ettersom ikke alle hadde stekeovn på stølen.

Jeg har kommet over en oppskrift som er fra Vestre Slidre i Valdres.Oppskriften er ikke så ulik andre krumkakeoppskrifter, men den oppskriften jeg har brukt tidligere har hatt en tendens til å bli bløte. Så da var det godt å finne en oppskrift som både gjorde dem sprø og som smakte godt.
Så gjør du som meg og bruker denne oppskriften kan jeg garantere deg sprøe og smakfulle krumkaker som kommer til å bli borte fra kakefatet før du vet ordet av det. 

Ca.so stk

4 egg
250 g sukker
250 g smør
250 g potetmel
250 g hvetemel
1 ts kardemomme
4 ss konjakk
3  dl vann
Visp egg og sukker lyst og skummende. Tilsett smeltet smør og sikt på potetmel, hvetemel og kardemomme. Ha i konjakk og vann. Rør til en klumpfri røre.
La røren stå noen minutter før den stekes i et krumkakejern.
Rull kakene sammen mens de er varme, eller form dem til kopper over et glass. Kakene skal være tynne og sprø. Blir røren for tykk under stekingen, tilsett litt mer vann.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×