Spiselige gaver til jul
Alle innlegg

Tips til spiselige julegaver

0 Flares 0 Flares ×

Jula nærmer seg, og det er kanskje flere med meg som egentlig har det en trenger av ting og tang. Så hvorfor ikke overraske venner og familie med hjemmelagde og smakfulle gaver til jul?
Her får du noen tips til hva du kan lage som ikke tar stort mer enn en liten time å lage. 

Marinert ost

Dette er en utrolig velsmakende julegave som du med enkelhet kan lage til mange samtidig. Kjøp inn noen fine glass og gi bort marinert ost som julegave til dem som har alt. Egner seg veldig godt på julelunsjbordet, så lag gjerne et glass til deg selv også når du først er i gang. Klikk på bildet så kommer du direkte til oppskriften.

marinert-ost
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Mozartkuler 

Mozartkuler kan du kjøpe ferdig, men du lager dem aller best selv. Og med gode ingredienser er dette fantastisk konfekt som går ned på høykant. Lag så mange at du kan kose deg gjennom hele romjulen.. Orker du ikke å lage marsipanen din selv kan du kjøpe den ferdig. Da er Odense ekte marsipan et godt alternativ. Disse konfektene kan du lage når som helst og ha dem liggende. Temperer du sjokoladen riktig blir den heller ikke matt, men holder seg blank og fin.

mozart-kuler-konfekt
Ide og Matsyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Eggelikør 

Hvis du ikke har lyst til å gjøre alt i siste liten til jul kan du fint lage eggelikøren i helgen. Eggelikør er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering. Men lag gjerne en stor porsjon og legg den i fryseren. Der kan den ligge i gang tid før den blir dårlig.

egge-likor

 

Aprikoskompott med timian og blåbær

Nå får du tak i både ferske og tørkende aprikoser. Så lag en kompott med aprikos, blåbær og timian og kjøp en ost og en spekepølse. Pakk det vakkert inn og vips så har du verdens beste julegave.

syltetoy-blabar,timian,aprikos
Matstyling og ide: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Pærechillimarmelade 

Marmelader er godt å servere til både ost, kjøtt og fisk. Pærer får du jo tak i hele året, så denne marmeladen kan du lage når som helst. I tillegg smaker denne marmeladen godt på brødskiva om du har lyst på det. Lag et glass eller to så kan du ha ett i jula selv, og så gi bort små glass til venner. 

pæew-chili-marmelade
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×