Nå går det fort til desember og adventstid. Det er en tid hvor mange koser seg inne og nyter det å starte juleforberedelsene. Jeg koser meg alltid med disse forberedelsene og er allerede i gang med litt kakebakst og flatbrødbakst. I tillegg har jeg laget meg en liste over det jeg skal gjøre mot jul, da slipper jeg å stresse så mye. God planlegging er neste halve jobben så lag deg din egen liste og få oversikten over hva du vil få gjort.
Det er mye som skjer i denne førjulstiden og da er det ofte en ikke får tid til å lage så mye avansert til middag. Så her har jeg samlet noen gode middagsretter med handleliste om du står i beit for å finne på noe til middag i uken som kommer. En riktig god uke til dere alle fra meg!
Klikk dere inn ved å trykke på overskriften eller på bildene, da kommer dere rett til oppskriftene.
Handleliste:
400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
rosmarin, tørket
timian, tørket
buljong/kraft, flytende eller terninger
laurbærblad
balsamicoeddik
olje
Handleliste:
200 g laks
1 sjalottløk
3 egg
1 krabbeskjell
1 dusk persille
1 boks seterrømme eller lettrømme
Sjekk i skapet om du har:
hvetemel
smør
kajennepepper
Handleliste:
8 løk
2–3 båter hvitløk
4 dl vellagret ost revet
4 skiver daggammel loff
Sjekk i skapet at du har:
tørket timian eller en kvist frisk timian
smør
1 l kyllingkraft
hvitvin, kan utelates
laurbærblad
salt
pepper
Handleliste:
400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
1 pk dypfryst lapskausblanding
4 egg
Sjekk i skapet:
smør
salt
pepper
Fredag: Laks med mangosalat og pasta
Handleliste:
600-800 g laks
1 boks pasta etter eget ønske
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1lime
1 – 2 auberginer
1 hvitløk
1 løk
1 glass provence krydder
1 boks tomat med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1 egg
1 bit parmesanost
1 lite glass svarte oliven
6 små tomater
timian
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
1 potte frisk basilikum
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
1 hvitløk
salt
pepper
Handleliste:
400 g benfritt lammekjøtt, eller reinsdyrskav
250 g frisk kantarell eller sjampinjong
3 dl fløte
4 ss tyttebær evt tyttebærsyltetøy
Sjekk i skapet:
smør
salt
grovmalt pepper
timian
tyttebærsyltetøy