pepper-kake-hjerte
Alle innlegg Kjeks og muffins Oppskrifter

Vakre og gode pepperkaker

0 Flares 0 Flares ×

Nå er det snart på tide å dekorere huset med deilige pepperkaker. Jeg pleier å lage noen halvstore hjerter, dekorere dem med melisglasur og henge dem opp på innedørene. Det skaper en hyggelig stemning i huset samtidig som det lukter godt.  Pepperkakebaking er også noe av det morsomste og hyggeligste du kan gjøre med barn, tantebarn eller barnebarn. For mange er disse også et obligatorisk innslag blant de berømte syv julebakstsortene. Jeg synes denne oppskriften er en av de beste. Den smaker godt av krydder og ikke minst pepper og i tillegg er deigen enkel å jobbe med. 

60 stk.
2 egg
2 1/2 dl sukker
250 g mørk sirup
125 g meierismør
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts hornsalt
1 l hvetemel
Melisglasur
5 dl melis
1 -2 eggehviter
Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt sirup og smør i en litt stor kjele.
Avkjøl blandingen litt. Bland alt det tørre. Bland alt i kjelen slik at deigen blir ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen.
Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse og trykk ut ulike pepperkakefigurer.
Legg over på stekeplate dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på flat rist.
Bland sammen glasuren, pass på at den ikke må være for tynn. Tilsett litt  sitronsaft i tillegg til eggehviten om du ønsker en litt syrligere smak. Eggehviten holder glasuren godt sammen. Fyll melisglasuren i en plastpose og klipp 1-2 mm av spissen til et hull.
Dekorer etter eget ønske. Fine blir de uansett.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×