marsipankake fest jul
Alle innlegg Julekaker Kremkaker Oppskrifter

Julens vakre marsipankake

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en vakker og ser komplisert ut, men du vil bli veldig overrasket når du forsøker deg. Har du et kjevle med mønster, gir det et festpreg du sent vil glemme. Men marsipanen kan kjevles ut med et vanlig kjevle, så ingen ting skal stoppe deg for å lage denne smakfulle kaken til adventstiden eller juledagene.

12 stk.

6 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
6 dl kremfløte
4 dl bringebærsyltetøy
150 g friske bringebær
100 g valnøtter, kan utelates
1 porsjon vaniljekrem
Lokk:
500 g marsipan
Pynt:
ferdig stekte pepperkaker
1 eggehvite
3 dl melis
1 pk kristorn, kakestrøssel

Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver og vend det tørre forsiktig inn i røren med en slikkepott. Pass på at du når helt i bunnen og får vendt inn all melet uten at det blir melklumper.
Hell røren i en rund form, 24 cm, belagt med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader til den har fått ønsket høyde, slå deretter ned temperaturen til 160 grader og stek videre i 25-30 minutter, eller til den er ferdig stekt.
Slå av varmen og avkjøles gjerne kaken i formen i ovnen.
Del bunnen i to eller tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem, syltetøy og grovhakkede valnøtter om du ønsker. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå. Legg så på neste lag og legg et lag med vaniljekrem. Legg så på lokket og dekk kaken med et tynt lag krem.
Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut og gjerne med et kjevle med mønster, så stor at den dekker hele kaken og litt til.
Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær tilslutt rundt kanten.
Bland sammen eggehvite og melis til tykk glasur, ha glasuren over i en sprøytepose med tynn tupp, eller bruk en pose og klipp et tynt hull. Dekorer pepperkakene og la glasuren tørke.
Ha litt melisglasur på baksiden og trykk pepperkakene opp på siden rundt kaken og på toppen.
Pynt med litt krem nederst på kaken og pynt med grønne kristorn på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×