vaffel-torn
Alle innlegg

En hyllest til vaffeldagen, så hva med et Vaffeltårn eller bare deilige vafler i dag?

0 Flares 0 Flares ×

Den offisielle forklaringen på vaffeldagen er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) den 25.mars. Den 25.mars var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesusbarnet. Og finner du frem kalenderen vil du se at det er temmelig nøyaktig ni måneder igjen til jul. Derfor har dette blitt den offisielle vaffeldagen som feires over hele verden. I Sverige og Norge ble dagen markert ved å lage og spise kaker, men vafler spises også alle dager i året og er nok en favoritt hos veldig mange.

Visste du at…..
Vaffeljernet ble patentert av Cornelius Swarthout of Troy den 24. august 1869.
Amerikanerne feirer derfor dette med vaffeldag den 24.august, mens vaffeldagen i Europa er den 25.mars.

«Det er den som steker vafler som finner de nye veiene.»
(ukjent)
«Vafler er vel så viktig som kunnskaper.»
(
ukjent)

Min beste vaffeloppskrift

(Ca. 15 plater)
4 egg
2 dl sukker
3 dl skummet kulturmelk
3 dl helmelk
2 dl vann
700 g hvetemel
1 – 2 ts bakepulver
1 ts natron

2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
200 g smør
Pisk sammen egg, sukker, lettrømme, melk, vann, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme til en jevn og klumpfri røre. La den stå og svelle i minimum 30 minutter. Smelt smør og tilsett det i røra og bland det godt sammen.
Stek vaflene i vaffeljernet på middels varme. Server vaflene nystekte. Eller gjør som meg og legg dem oppå hverandre med krem eller rømme og masse bær mellom lagene og gjerne litt rørt deilig syltetøy.

«De vafler der ikke følges af handling er uvæsentlige»
(ukjent)

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×