Yoghurt-is-skogsbar
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

Hjemmelaget skogsbæris av yoghurt

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en frisk og smakfull is med litt færre kalorier! Her kan du virkelig kose deg og spise is med god samvittighet. Er du så heldig å ha en iskremmaskin, gjør dette seg helt av seg selv. Men har du ikke en maskin, så går det helt fint å lage den ved hjelp av håndmikser og fryser.

youghurt-is-skogsbar

(4 porsjoner)
2 eggeplommer
60 g sukker
1/2 l yoghurt skogsbær
200 g frosne skogsbær
Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle blandingen i ismaskinen. Kjør isen til den har fått konsistens som tykk is ca. 1 time. Ønsker du den enda stivere settes isen i fryseren noen minutter før den serveres i fine runde kuler.
Uten maskin:
Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Bland sammen yoghurt og frosne skogsbær i en foodprosessor, slik at det blir en glatt masse og bland det med eggedosisen.
Hell blandingen over i en bolle, helst av metall, da kulden transporteres raskest, og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca. 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin.
Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×