Alle innlegg Safting og sylting

Ripsgele

0 Flares 0 Flares ×

Ripsgelé passer godt som tilbehør til for eksempel viltmiddager eller sammen med eplebiter på brødskivene. Bær som skal brukes til gelé bør knapt være modne. Pektininnholdet blir veldig redusert i overmodne bær – som igjen gjør at geléen ikke stivner. Men tilsett gjerne litt gelesukker så hjelper det deg til å få en perfekt gele.

1 glass

1/2 kg rips
1 dl vann
2 dl avrent saft
2 dl gelésukker Multi eller vanlig sukker
Kok rips og vann i en kasserolle med lokket på i ca. 15 minutter. Sil bærene fra saften.
Bland saft og gelésukker i en kasserolle og la det koke i 1/2-1 minutt. Gelén kan smakes til med litt frisk chilipepper eller friske urter, f.eks. mynte eller timian. La kryddertilsetningen koke sammen med saften og gelésukkeret.
Bruker du ikke gelesukker bør du være helt sikker på at bærene er litt umodne, og så bør du ta geléprøven!
Drypp en dråpe gelé på en tallerken og trekk skaftet på en kniv eller lignende igjennom dråpen. Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen. Ta kjelen av platen og la den stå noen minutter. Sjekk om det danner seg en hinne på geléen i kjelen. Danner det ikke hinne, bør det tilsettes litt mer sukker og kokes opp igjen.
Helles over i steriliserte varme glass eller krukker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×